"De criticasters de mond gesnoerd"

Print
E. Aalst
BR>SINT-TRUIDEN - Na de wedstrijd tegen Lierse en Club Brugge werd doelman Jan Van Steenberghe met de vinger gewezen omdat enkele ongelukkige tussenkomsten van hem telkens zwaar werden afgestraft. Op Sint-Truiden nam Van Steenberghe revanche. Met enkele gepaste tussenkomsten hield hij zijn ploeg van een dubbele achterstand.
"Ik weet best ook wel dat ik tegen Lierse en Club Brugge niet vrijuit ging bij onze tegendoelpunten, maar toch vond ik het niet fair dat ik als grote zondebok werd aangewezen", repliceert de Aalsterse doelman. "Ik alleen werd door de supporters en pers beschimpt, terwijl je een wedstrijd toch wint of verliest als ploeg en niet als individu. Een keeper is wel de gemakkelijkste prooi om op te schieten."
Toen Aalst op Staaien vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam, steeg er plots gemor uit de tribune. Hier en daar kon je horen dat Van Steenberghe opnieuw niet vrijuit ging. "Dat zijn verdomd mensen die niets van het vak weten", reageert Van Steenberghe bitsig.
"Ik ging er vanuit dat Thiebaut de vrije trap van Isaias zou ontzetten. Hij liet de bal opspringen en ik kon onmogelijk tijdig reageren om de bal uit mijn doelvlak te ranselen. Die mensen zullen waarschijnlijk ook vergeten zijn dat ik in de eerste minuut onze ploeg van een achterstand behoedde en dat ik nadien ook nog de ploeg rechthield in het eerste halfuur. De criticasters heb ik toen de mond gesnoerd."
De voorbije week werd trainer Hulshoff door velen onder druk gezet om Van Steenberghe te vervangen door Vladan Kujovic, die in de belofteninterlands met Joegoslavië een sterke indruk naliet. "Ik ben onze trainer zeer dankbaar dat hij aan die druk heeft kunnen weerstaan. Hij vertrouwde mij voor de wedstrijd wel toe dat dit mijn laatste kans was. Ik heb die kans met beide handen gegrepen. Bij de aftrap was ik wel heel zenuwachtig, maar toen ik vroeg in de partij gepast plat ging op een poging van Mertens, viel die spanning weg."
Nu in het nieuws