"Hopelijk leren we er iets uit"

AA Gent

BR>

MOESKROEN -

Net voor het uur maakte Saso Gasjer zijn opwachting in het team van Sollied. De 25-jarige Sloveen verving de ietwat tegenvallende Tomas Vasov en maakte in een halfuur iedereen duidelijk wat een grote voetballer in hem schuilt.

"Jammer genoeg betekent dat niks. De ploeg verliest en dat is veel belangrijker dan mijn prestatie. We hebben een heel goede ploeg, maar zijn nog niet in staat om dat elke week te tonen. We hebben een heel goede trainer, de beste die ik al had, maar het is wel jammer dat we vijf goals moesten slikken. Hopelijk leren we er iets uit."

In tegenstelling tot Emil Sterbal maakt Gasjer deel uit van de kern van de nationale ploeg van Slovenië. "Normaal speel ik zelfs, maar door bij AA Gent niet in de basis te geraken, zit ik nu bij de nationale ploeg ook op de bank. Ik zal dus eerst hier, onder zware concurrentie, een basisplaats moeten veroveren. Daarvoor komen alle posities op rechts in aanmerking. Ik kan zowel verdedigend als aanvallend mijn mannetje staan op de flank."

"Toen ik naar hier kwam was er ook belangstelling van het Spaanse Real Valladolid, maar daar moest ik nog een maand wachten. AA Gent daarentegen was heel concreet. Herman Vermeulen had me met Rudar Velenje aan het werk gezien in een intertotowedstrijd die we wonnen in het Zweedse Halmstadt."

Trond Sollied beaamt dat Gasjer goed inviel. "Het is niet abnormaal dat Gasjer nu pas tot ontbolstering komt. Van alle nieuwelingen kwam hij er het laatst bij. De ook voor hem nieuwe speelwijze heeft hij zich dus niet eigen kunnen maken tijdens de voorbereiding."

De kersverse international Frédéric Herpoel speelde één van zijn beste wedstrijden voor AA Gent, maar moest zich toch vijf keer omdraaien. "Ik vond dit ook een goede wedstrijd van mezelf, maar het brengt geen punten op. Hopelijk krijg ik nu niet de gewoonte om vijf goals tegen te krijgen", kan Herpoel er toch nog om lachen.

"We hadden de wedstrijd een halfuur onder controle, maar vanaf dan verloren we alle duels op het middenveld, zodat hun middenvelders keer op keer op volle snelheid naar ons doelgebied konden komen."

Nu in het nieuws