Attila start sterk

Print
Handbal
BR>HECHTEL - Met een vooruitgeschoven wedstrijd in eerste nationale tussen Renaissane Montegnée en Don Bosco Gent (25-20) en de competitie in tweede nationale begonnen dit weekend ook de handballers aan het seizoen. Nieuwkomer Attila Temse stond voor zijn eerste opdracht met een verplaatsing naar Hechtel meteen voor een zware opdracht.
Attila versterkte zich in het tussenseizoen met het duo Jerzy Radzinski-Jo Bytebier van VWH Aalst. Zij moeten de leemte opvullen die Jo Millau en Patrick Buytaert, die omwille van beroepsredenen afhaakten, lieten.
Bij Hechtel sooorde Koen Vanhoyweghen de openingstreffer, maar Atilla moest toen enkele minuten het overwicht aan de Limburgers laten (3-1). Drie doelpunten op rij van Marc De Clercq hielden Attila in koers (5-4). Meer zelfs, Willaert zorgde voor een 6-7 voorsprong, waarna werd gerust bij 8-8.
In de tweede helft stak de collectieve sterkte van Temse de kop op, terwijl Hechtel de missers opstapelde. Tot bij 12-15 bleef Hechtel nog in koers, maar daarna drukten de Waaslanders de gaspedaal in, met een knappe 14-22 zege tot gevolg. De Attila-treffers kwamen van Koen Vanhoyweghen (1), Koen Versele (3), Marc De Clercq (6), Pieter Jacobs (3), Jurgen Van Hille (2), Aaron Willaert (2) en Jerzy Radzinski (5).
"Ondanks deze ruime zege blijf ik realistisch. Het behoud veiligstellen blijft ons voornaamste doel", aldus trainer Fred Cornelis.
Nu in het nieuws