"Die tweede gele kaart van Amrouche was het keerpunt"

Print
KAV Dendermonde
BR>DENDERMONDE - Met twee assists en tal van knappe acties leek Kevin Trienpont uit te groeien tot de man van de wedstrijd in het Oost-Vlaamse duel tussen Dendermonde en Denderhoutem. De thuisploeg leidde op het halfuur met 3-1 en was op weg naar een stunt. Scheidsrechter Vanden Boer zag dat anders en gooide in de vorm van een goedkope rode kaart voor Amrouche een losse schroef in de vlotlopende motor.
"Als we met elf blijven staan, zie ik ons de overwinning thuishouden", begint Trienpont. "We brachten heel goed voetbal, maakten vlot de overschakeling van verdediging naar aanval en lieten enkele mooie combinaties zien. Onze voorsprong was meer dan terecht. De tweede gele kaart van Amrouche was het keerpunt. We hielden nog wel stand tot de rust, maar gingen er in de tweede helft onderdoor."
Toen Denderhoutem op gelijke hoogte klom, haalde trainer Dierickx spits Trienpont een linie achteruit om daar de gaten te dichten. Ook hij kon niet verhinderen dat verdiende puntenwinst uitbleef. "Het was fysiek een zeer zware wedstrijd. Dat voel je dubbel hard als je verliest. Heel de wedstrijd heeft iedereen het beste van zichzelf gegeven, maar Denderhoutem buitte de man meer situatie perfect uit."
"Er zijn natuurlijk leukere manieren dan met nul op zes te starten. De twee wedstrijden die we al achter de rug hebben, doen me geloven dat we een beter seizoen zullen maken dan de meesten voorspellen. Als we volgende week tegen Doornik, een ploeg die in hetzelfde straatje zit als wij, het niveau halen van zondag, dan zie ik voor ons een eerste overwinning weggelegd."
Nu in het nieuws