Sinaai wint twee keer

Print
Provinciaal vrouwenvoetbal
BR>SINAAI - In de provinciale reeks stond er voor de Sinaaigirls een dubbele ontmoeting met Olympia Gent op de kalender. De A-ploeg won vrijdagavond met 0-8 van Gent B. De 0-1 ruststand kwam op het bord via Sabrina Vanboxelaer. Na de rust was Sinaaigirls niet meer te stoppen. Afwerkers van dienst waren Tamara Meersman (4), Veerle Corveleyn, Hilde Schelfhout en Annelies Schelfout.
Sinaai B had het niet onder de markt met Gent A. De Waaslanders kwamen op voorsprong toen Anja Roels een hoekschop keihard kon inkoppen. Na de rust profiteerde Wendy Blommaert van een mistasten van de Gentse doelvrouw om de score te verdubbelen. Tegen het einde van de wedstrijd kon Gent de eer redden (2-1).
De Siera-ladies van Hamme-Zogge gingen met 1-3 winnen in Nederename. Ondanks een opmerkelijke Zogge-overwicht klom een potig Nederename op voorsprong, maar nog voor de rust stelde Kathy Cattrysse gelijk. In de tweede helft miste Zogge een strafschop. Sieglinde Callaert en Pascale Cornelis prikten de eindcijfers op het bord.
Geen voetbal in Melsele en Sint-Gillis-Waas. Genoot Svelta Melsele van een vrij weekend, dan moest Sint-Gillis vrijdagavond tegen Eendracht Aalst noodgedwongen forfait geven wegens een gebrek aan speelsters.
In de Femina-beker werd een jeugdig Sinaai-elftal met 2-6 verslagen door Merelbeke. Voor de rust zorgde Verbraeken voor een 1-1 tussenstand, maar een beter geïnspireerd Merelbeke kon in de tweede periode opnieuw afstand nemen. Tine Audenaert maakte bij een 1-4 stand het tweede doelpunt voor Sinaai.
Nu in het nieuws