Sinaaigirls houdt helft stand

Print
Vrouwenvoetbal
BR>SINAAI - FC Sinaaigirls bood tegen de gedoodverfde titelkandidaat Anderlecht één helft schitterend weerwerk. Na rust gingen de Wase meisjes fysiek helemaal onderuit.
"In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd", weet trainer Van den Elsken. "Anderlecht kwam na een halfuur met wat geluk op voorsprong na een dekkingsfout in onze verdediging, maar in het derde kwartier scoorden we nog twee keer. Eerst na een solo van Wanda Zeegers en even later na een persoonlijke actie van Lien Braem. Anderlecht was in die periode duidelijk onder de indruk van onze mentale kracht."
Tijdens de rust moest de coach twee defensieve sterkhouders, Claessens en De Poorter, noodgedwongen vervangen. Dat was een eerste verzwakking. Bovendien bleek na de rust dat de conditionele paraatheid van Anderlecht, dat drie keer per week met een volledige kern kan trainen, heel wat beter is dan die bij Sinaai. Daar is de trainer al blij dat elke speelster minstens één van de twee wekelijkse trainingen kan bijwonen.
"Anderlecht liep ons in de tweede helft onder de voet. Ze scoorden nog drie keer, trapten enkele keren op het doelhout en daarbij pakte onze keeper Gave Van Poucke nog een strafschop en hield ze nog enkele gemaakte doelpunten uit haar netten. De 2-4 eindstand was dus een correcte weerspiegeling van de match. Hadden we de wedstrijd in normale temperaturen kunnen spelen, dan had er misschien iets meer in gezeten voor ons."
Nu in het nieuws