spee maav C1

Print
Gewestelijke knapen
BR>SINT-NIKLAAS - "Jeugdvoetbal moet leuk en sportief blijven. Spijtig is dat niet iedereen er zo over denkt. Nog erger is dat er zelfs scheidsrechters tussenlopen die zelf de show willen stelen", zegt trainer Kris Van Goethem van White Boys, dat de wedstrijd tegen Moerbeke nochtans won.

White Boys 3


Moerbeke 2


"Een stomme gele kaart voor Moerbeke omdat een invaller net iets te vroeg het terrein betrad. Of een te strenge schoencontrole waardoor er twee zelfs bijna niet mochten meedoen. Het had misschien geen rechtstreekse invloed op het spel, maar het heeft ons alleszins op weg geholpen", zegt de gelukkige White Boys-trainer, die vond dat Moerbeke al na enkele minuten fel onder de indruk was van de te strenge ref.
Ondanks alles kwam Moerbeke vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Maarten De Pau een dom balverlies meedogenloos afstrafte. Amper enkele minuten later knalde Kjell De Pelsmaeker de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Dat was meteen de ruststand.
De tweede periode was identiek aan de eerste. Ook nu nam White Boys het heft in handen, maar ook deze keer was het Moerbeke dat van een kleine aarzeling in de White Boys-afweer profiteerde via een alerte Frederik Lombaert. White Boys zette alle zeilen bij en won zowaar negentig procent van de duels. Dries Van Rumst en Victor Cimpean, na voorbereidend werk van Karim Tair, bezorgden White Boys uiteindelijk de verdiende overwinning.
WHITE BOYS: Tim Wielandt, Sam Mannaerts, Kjell De Pelsmaeker, Sander Van Goethem, Dries Van Rumst, Tommy Berckmoes, Stijn Vervynckt, Nic Manders, Dennis Joos, Joeri Marin, Tom Warnderink, Victor Cimpean, Karim Tair.
MOERBEKE: Stijn De Wispelaere, Sander De Vleeshouwer, Frederik Lombaert, Wannes Celie, Nicky Van Hooste, Maarten De Pau, David Ozni, Timothy De Mey, Jeffrey De Keyzer, Dieter Cappaert, David Saman, Stefan Audenaert.
Doelpunten: 10' Maarten De Pau 0-1, 13' Kjell De Pelsmaeker 1-1, 50' Frederik Lombaert 1-2, 58' Dries Van Rumst 2-2, 63' Victor Cimpean 3-2.

Nu in het nieuws