Appels en Dikkelvenne tevreden met gelijkspel

Print
Minivoetbal
BR>ASPER - Na twee speeldagen heeft alleen Ingelmunster nog het maximum van de punten. Freddy De Caveye en Dirk Verdonck bezegelden in de slotfase het lot van de West-Vlaamse buur Zwevegem (4-2).
Huize Goossens Appels heeft postgevat in het rijtje achtervolgers. De manschappen van coach Ernest Van De Cauter dwongen tegen het in eigen huis steeds moeilijk te bekampen Dikkelvenne een puntendeling af. Rasschaert en co hadden nochtans lange tijd uitzicht op de volle pot. Bijna de volledige wedstrijd stond Dikkelvenne met twee treffers in het krijt. Van Den Broeck en Trossaert werkten die achtstand in de slotact weg (5-5).
"Er zat misschien wel meer in", zei de geblesseerde Corry De Loor, die op de bank de zenuwen nauwelijks kon bedwingen. "Eigenlijk mag je die wedstrijd niet meer uit handen geven. Toch kan je niet naast het feit dat onze doelman Stefaan Van Landegem een sterke partij speelde. Dit was echt een dubbeltje op zijn kant. Met een gelijkspel kunnen beide ploegen tevreden zijn. We komen in ieder geval beter weg dan vorig jaar. Toen kregen we hier een pandoering om de oren. Ik ben er overigens van overtuigd dat in dit klein zaaltje opnieuw een aantal kopploegen op een gasbek zullen lopen."
Sint-Gillis-Waas kon de derbywinst van vorige week niet bevestigen tegen Ardooie. Al snel keek het team van secretaris Karel De Mol tegen een 0-3 achterstand aan. De Waaslanders knokten zich nog in de wedstrijd, maar Ardooie stak met 2-3 toch de volle buit op zak.
Een zwak Lokeren stond tegen nieuwkomer Waregem opnieuw in het verliezende kamp. Alain Schelfhaut knikte driemaal een schepcorner feilloos binnen. Het verdict luide uiteindelijk 7-4 in het nadeel van Gouden Schoen.
Nu in het nieuws