Beveren scoort vlot

Print
Jeugdvoetbal
BR>BEVEREN - In Beveren wonnen de -15-jarigen met sprekende 4-1 cijfers tegen Charleroi. Guy Van Hese (2), Yannick De Groef en Ilmaz Ramazan scoorden. Minder eer viel er te rapen voor de -12 en -14-jarigen. Beide ploegen moesten met Lierse in de clinch. Dat de Lierse jeugdwerking de voorbije jaren op een hoog toerental draait, is geen geheim. De Beverse -14-jarigen verloren met het kleinste verschil (0-1), terwijl de -12-jarigen met 1-3 de boot ingingen. Het Bevers doelpunt werd gemaakt door Enzo Neve.
Meer succes voor de Beverse -10-jarigen tegen Antwerp. In een spannende en bij momenten hoogstaande wedstrijd won Beveren met 3-2. Brent De Beule, Olivier Van Goethem en Bavo De Witte waren de Wase goalgetters.
De jongste spelers uit Beveren namen het met wisselend succes op tegen Anderlecht. De -9-jarigen (A) versloegen Anderlecht met 5-2. Jens Bonne (2), Marc Ulin en Glen Vermeire (2) scoorden voor Beveren. Ruime winst was er ook voor de -7-jarigen (A). Johan Smolders (5), Arno Decaigny (5), Winton Van Leuvenhaege, Jannai Ruymaekers (2), Mathias Demaeyer (2) en Dravko Serafimov stuurden de Brusselaars met zware 16-3 eindcijfers huiswaarts. De 7B's moesten met 5-14 de duimen leggen. Vasil Serafimov (2), Timothy Smet en Glen Ivens (2) maakten de Beverse treffers.
Ook de andere Beverse ploegen hadden bitter weinig in te brengen tegen Anderlecht. -8B verloor met 2-14 (doelpunten voor Beveren van David Moens en Philip Devetter), terwijl -8A met eervolle 1-3 cijfers moest plooien. Ondanks doelpunten van Fabian Wilson, Jonas Matheusen en Tim Meiresonne verloor -9B met 3-7.
Geen voetbal voor de nationale knapen -14 vorig weekend in Lokeren en dat omdat het terrein door de scheidsrechter van dienst niet speelklaar werd bevonden.
Op de andere velden werd wel gevoetbald in Lokeren. De -17-jarigen liepen een zware 1-8 nederlaag op tegen Moeskroen. Als verzachtende omstandigheden haalde de Lokerse entourage de vele blessures aan, waardoor tal van jongens uit een lagere categorie moesten opdraven.
De uefa's van Sint-Niklaas wonnen met 1-0 tegen Doornik na een doelpunt van Kevin Piessens. Abitati en De Meester kregen nadien nog mogelijkheden om te scoren, maar faalden in de afwerking.
De scholieren speelden 2-2 gelijk tegen Doornik. De Waaltjes kozen voor een weinig oogstrelend maar blijkbaar wel efficiënt kick-and-rushvoetbal. Pas bij een 0-2 tussenstand vonden de Klaasjes de gepaste sleutel. Luc De Smet en Romano Van Overmeiren prikten de 2-2 eindcijfers op het bord.
Nu in het nieuws