Haasdonk zit op juiste spoor

Jeugdvoetbal

BR>

HAASDONK -

Met drie overwinningen en een gelijkspel bewijzen de provincialers van Red Star Haasdonk dat ze opnieuw op het juiste spoor zitten.

In het burenduel tegen FC Nieuwkerken konden de provinciale preminiemen van Haasdonk hun eerste puntje sprokkelen. Beide ploegen creëerden mooie kansen maar de verdedigers bleven de baas, zodat de brilscore tot het einde op het bord bleef.

FC Nieuwkerken kon de provinciale miniemen van Red Star aanvankelijk ver van hun doel houden en scoorde verdiend. Na rust verdubbelden de jongens uit de Meesterstraat de voorsprong. Meteen het sein voor Haasdonk om wakker te worden. Dries Vercruyssen schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen, waarna Kenny Jaspers de stand in evenwicht bracht. Haasdonk wilde nog meer en kreeg dat toen dries Vercruyssen een mooie solo succesvol besloot.

De provinciale preminiemen van Sint-Niklaas gingen met 2-0 onderuit tegen Svelta Melsele. Melsele klom kort voor rust op voorsprong. Erna verwaterde de nochtans hoopgevend gestarte partij, maar alleen Melsele kon hier nog voordeel uit halen.

De provinciale knapen van Nieuwkerken verloren met 2-4 tegen een stevig Zele. Een goed combinerend Zele maakte het verschil in de eerste helft. Na de rust speelde Nieuwkerken beter mee. Toch was het doelman Jelle Serant die zich in de kijker kon spelen.

De provinciale knapen van Haasdonk toonden zich de betere van Eendracht Aalst. Toch slaagden zij er voor rust slechts één keer in om de doelman van de Ajuinen te verslaan. Na rust legde Mike Rooms de 2-0 eindcijfers vast.

Ook de provinciale scholieren van Haasdonk bleven baas over Eendracht Aalst. Evert De Loose buitte een aarzeling in de Aalst-defensie uit om de score te openen. Aalst probeerde na de pauze de bakens te verzetten, maar botste op een counter van Kevin Bodson. De Ajuinen konden het verlies niet verkroppen en toonden zich van dan af erg onsportief, wat uitmondde in een zware blessure voor Steven Verstraeten. De bezoekers scoorden in de slotfase nog een aansluitingstreffer (2-1).

Ook hard tegen onzacht ging het er aan toe in de gewestelijke knapenmatch tussen Sint-Niklaas en Sombeke. Sombeke liep tot 0-3 uit, waarna Mattias Maes en Steven Karvers de Klaasjes opnieuw in de match brachten (2-3). In de slotfase maakte Sombeke een vierde doelpunt.

De provinciale scholieren van Nieuwkerken wonnen met forfaitcijfers tegen Zele (5-0). Nieuwkerken opende sterk en stond voor de rust al 3-0 voor. In de tweede helft deed Pieter De Beleyr er nog twee bovenop.

Nu in het nieuws