Puike prestatie niet met punten beloond

KSK Lebbeke

BR>

BORNEM -

Net als vorig seizoen miste KSK Lebbeke de start van de competitie. De blauw-witten speelden in Bornem nochtans een degelijke partij, maar verzuimden de talrijke kansen om te zetten in doelpunten. De Konkelgoed-jongens konden allerminst tevreden zijn met het resultaat (2-1).

"Ik kan alleen maar bevestigen dat wij een puike prestatie neerzetten", zegt trainer Romain Van Stichel. "Wij kregen voldoende kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Een cliché in voetbal zegt 'wie de kansen niet afmaakt, betaalt dat cash'. Dat werd nog maar eens bewezen. Het feit dat wij tegen Bornem, dat toch Lyra met 0-4 ging kloppen, een vijftal kansen creëerden, is volgens mij een aanwijzing dat het nodige aanwezig is om er een goed seizoen van te maken. We moeten alleen die bal nog tegen de netten krijgen."

KSK Lebbeke staat nog wel zonder punten. "Toch denk ik dat we niet mogen panikeren. We zijn goed bezig en moeten op die manier trachten verder te voetballen. Het ineens over een ander boeg gooien zou niet slim zijn."

Misschien is het wel te wachten op de terugkeer van goalgetter Frank Eeckhout. "Dat kan uiteraard een element zijn. Frank was vorig jaar topscorer in eerste provinciale, maar hij ligt al meerdere weken stil. Het wordt nog even wachten voor hij conditioneel scherp genoeg zal zijn. De anderen hebben vorig jaar getoond ook op tijd hun doelpuntje mee te kunnen pikken. Ik denk dat het momenteel een kwestie van vertouwen is."

"Deze week zal er enig werk zijn op mentaal vlak. De spelers sloofden zich al twee weken uit, maar kregen daar niets voor in de plaats. De wedstrijd van zondag tegen Hoegaarden komt daardoor net op tijd. Dan moeten we de volle pot kunnen thuishouden."

Nu in het nieuws