spee maav B6

Print
RC Lebbeke
BR>LEBBEKE - Hield Lombeek vorige week Rapide Lebbeke nog van puntenwinst, dan was geel-blauw in het tweede duel van de nieuwe competitie goed voor de zege. Tegen een niet te onderschatten Londerzeel liet de spelersgroep van trainer Rudy Baeck zien over heel wat troeven te beschikken.
"Het eerste halfuur was het een beetje zoeken en tasten," geeft nieuwkomer Bjorn De Groot toe, "maar daarna liep het behoorlijk vlot. Vooral in het begin van de tweede helft dan. Toen legden we de basis van onze vlotte winst."
De Groot zelf nam twee van de vijf Rapide-doelpunten voor zijn rekening. Voor hem zeker een opsteker, vooral omdat hij op de openingsspeeldag niet in de basis stond. "Die twee doelpunten deden zeker deugd. Dat ik vorige week niet aan de aftrap stond, knaagde toch een beetje. Bovendien liet ik bij mijn invalbeurt een mooie kans liggen, waarna Lombeek dan wel scoorde. Door blessures kreeg ik nu toch het vertrouwen van de trainer. Ik denk dat ik het zeker niet heb geschaad, maar ben bovenal tevreden dat mijn doelpunten de ploeg aan de eerste overwinning van het seizoen hebben geholpen."
De blonde voorspeler, die vorig seizoen nog uitkwam voor eersteprovincialer Sint-Lievens-Houtem, hoopt Rapide Lebbeke heel wat diensten te bewijzen. "Natuurlijk hoop ik op zoveel mogelijk speelgelegenheid. De concurrentie in onze evenwichtige ploeg is wel groot. Er zitten bijvoorbeeld niet minder dan zes spitsen in de kern. Deze week speelde ik er een beetje achter. Dat lag me wel, zo kon ik er iets beter uitkomen. Toch stel ik niet te veel eisen. Spelen is het belangrijkste. Met Zele was ik eerder al in vierde nationale actief. Rapide mikt op de top, zodat dit voor mij een nieuwe stap voorwaarts is."
Nu in het nieuws