Danny Van Looy kampioen van beide Vlaanderen

Elite in Nieuwkerken

BR>

NIEUWKERKEN -

Vorig jaar werd het interclubkampioenschap van beide Vlaanderen nog afgelast omdat het centrum van Nieuwkerken onder water stond. Maandag konden de renners wel op weg. Veel zaaks werd het kampioenschap echter niet. Eerst en vooral was er de bijzonder matige opkomst van amper negen clubs, die in totaal amper vijftig deelnemers leverden.

Bovendien kwamen halfwedstrijd nog amper twaalf renners in aanmerking voor de zege. Die twaalf leiders waren nationaal kampioen Marc Patry, Joerie Beyens, Nico Ruyloft, de Litouwer Ragelskis, Kurt Van Goidsenhoven, Gert Dams, de ploegmakkers Stijn Hoste, Danny Dierickx en Danny Van Looy (allen ICSA Team Laarne) en Guy Smet, Cedric Van Lommel en Luc Apers (Zetelhallen Beveren).

Deze kopgroep brak op 40 kilometer van het einde in twee stukken. De eerste groep van vijf bracht Dams, Beyens, Ruyloft, Ragelskis en Van Looy in de spits. Deze groep bokste lang om 30 seconden voorsprong te behouden op de rest van de groep, waarin de Zetelhallen-renners te kort kwamen om de kloof dicht te rijden. In de finale liep het verschil tot meerdere minuten op.

Op 5 kilometer van het einde sprongen Van Looy en Ruyloft weg. In de spurt had Danny Van Looy geen enkele moeite om zijn gezel te verslaan. Ragelskis spurtte zich derde voor Dams en Beyens. De spurt van de rest ging naar Hoste voor Patry en Dierickc. Van Lommel en Smet hadden al bijna 6 minuten achterstand.

De interclubrangschikking werd gewonnen door het ICSA-team.

Nu in het nieuws