"Ik wilde hier absoluut winnen"

Print
Motorcross GP Amerika 250cc
BR>BUDDS CREEK - Het Radson - Honda-team had zondagnacht Belgische tijd reden om te feesten met de wereldtitel van Frédéric Bolley. Toch was de sfeer niet uitgelaten na de Grote Prijs van Amerika, die gewonnen werd door thuisrijder Kevin Windham. "Ik ben nu eenmaal geen wilde jongen", zei Bolley. "Misschien besef ik nog niet goed wat er gebeurd is." Stefan Everts baalde: "Verdomme, één ronde meer en ik win deze Grote Prijs. Ja, ik ben echt ontgoocheld. Ik wilde hier absoluut winnen."
"Och, er heerste het hele seizoen een eigenaardige sfeer in ons team", zegt Everts nu. "De Fransen (de entourage van Bolley, nvdr) hebben zich het hele seizoen afzijdig gehouden. Zij blijven steeds in hun mobilhome en zoeken amper contact. Maar begrijp me niet verkeerd. Ik ben blij dat Fred mijn taak met succes heeft overgenomen."
Over zijn eigen prestatie was Everts niet zo tevreden. "In de eerste reeks liep alles vlot, maar in de tweede manche kwam ik gewoon niet op gang. De reden? Hmm, normaal fiets ik na de eerste reeks altijd uit. Deze keer hadden we geen fiets bij. En dat heb ik gemerkt. Het eerste halfuur van de tweede reeks reed ik te hoekig. Op het einde kwam ik los, terwijl de anderen een terugslag kregen. Helaas, net te laat om Albertyn nog te pakken."
Everts werd in Budds Creek op fluitconcerten en boe-geroep getrakteerd. "Och, daar sta ik boven. Daar maak ik me niet druk om. Het heeft me veel publiciteit opgeleverd. Misschien niet allemaal positief, maar publiciteit is publiciteit (lacht). Ik weet dat ik honderd procent voor mijn sport leef. Dit was pas mijn vierde Grote Prijs na mijn zware blessure: ik heb er eentje gewonnen en moest hier niet onderdoen voor mannen als Windham en Albertyn. Welke piloot doet me dat na? Ik heb dit jaar nog één doel voor ogen: de Naties. Dat is mijn enige kans om in 1999 een wereldtitel te pakken."
Nu in het nieuws