"De Mpenza's worden gemanipuleerd"

Print
Trainer Tomislav Ivic blijft voorlopig overeind in heksenketel bij Standard
BR>SART-TILMAN - De situatie bij Standard blijft explosief. "Wil het bestuur ons allemaal aan de deur?", vroeg Mbo Mpenza zich gisteren hardop af. "Het moet alleszins snel iets doen." Tomislav Ivic, de belaagde trainer, gooide olie op het vuur: "Ik vermoed dat de Mpenza's worden gemanipuleerd."
Pers, cameramensen en supporters arriveerden gisteren met dezelfde vraag op de ochtendtraining van Standard: "Il est toujours la?" De spelers die er zaterdag in Geel niet bij waren, trainden op een van de oefenvelden. Met Ivic. De anderen zochten snel de rust van de kleedkamer op. Ook Emile Mpenza, die in Geel ongemeen hard uithaalde naar zijn trainer en de vertroebelde situatie bij zijn club ("Ik ben gedegouteerd"). Was hij gestraft, terechtgewezen, of ontslagen? Bij Standard is tegenwoordig het onmogelijke mogelijk. Niets van dat alles. Er werd tussen trainer en speler zelfs met geen woord over de uitlatingen gerept.
Emile reageerde duidelijk ontsteld op de belangstelling voor zijn persoon. "Ik kan niet veel meer zeggen dan ik al deed", probeerde hij ontwijkend. "Het bestuur moet de knoop doorhakken en een beslissing nemen".
Broer Mbo drukte zich genuanceerder uit. "Ik denk dat er zaterdag tussen de spelers nog genoeg solidariteit heerste om de rangen te sluiten. Nu hebben we meer dan ooit behoefte aan een goed resultaat om weer op één lijn te geraken". Kan dat nog in de huidige gespannen sfeer? "Mijn broer en ik zijn geen onruststokers. We geven ons echt voor tweehonderd procent. Voor de supporters, die ons altijd bleven steunen, voor Standard. Maar is het echt alleen onze schuld dat het bij Standard maar niet lukken wil? Guy Hellers vertaalde de onvrede van een bijna voltallige spelersgroep. Hij werd ontslagen. Wil het bestuur ons allemaal aan de deur? Om de rust definitief te herstellen is veel meer nodig dan een gewonnen match. Misschien moeten wij weg, misschien Ivic, misschien het bestuur. Maar laat het alsjeblieft in elk geval snel duidelijk zijn".
"Misschien moeten wij weg, misschien Ivic, misschien het bestuur. Maar laat het alsjeblieft snel duidelijk zijn."
Mbo Mpenza
Even later reageerde een geprikkelde trainer Ivic. "Neen, Emile Mpenza is niet op zijn nummer gezet. Ik lees geen kranten maar de teneur van zijn verklaringen is me wel verteld. Jullie bewijzen een jonge speler geen dienst door zijn impulsieve verklaringen in grote letters af te drukken. Emile was vooral teleurgesteld over zijn vervanging in Geel.
Maar ik heb wel al langer sterke vermoedens dat de Mpenza's gemanipuleerd worden. Niet meteen door de pers maar door mensen uit hun onmiddellijke entourage. Er hangen duistere figuren rond de twee broers die hen misbruiken om Standard te destabiliseren". Hun manager? Hu raadgevers? "Het is aan de pers om dat uit te zoeken. Er komt ooit een dag dat ik de waarheid kan vertellen. Het zal mijn waarheid zijn en ze zal velen verbazen. Pas dan zal iedereen begrijpen wat hier gebeurt. Op dit ogenblik is het mijn taak om de groep tot rust te brengen en voor te bereiden op de wedstrijd van vrijdag tegen Charleroi. Een geladen partij, met veel druk. Maar daar zal Standard toch eens eindelijk mee moeten leren leven."
Ivic blijft tot nader order trainer van Standard, bevestigde directeur Pierre Delahaye gisteren. "Het bestuur geeft in deze zaak geen duimbreed toe. Wij blijven de lijn volgen waar we zonder uitzondering achter staan".
Nu in het nieuws