Ullrich mag niet, Brochard grijpt kans

Print
LOS CARRALES - Met drie speelden ze de eerste viool maandag. Laurent Brochard, de bleke wereldkampioen van twee jaar geleden, die onder de rode driehoek wegwipte uit wat overbleef van een kopgroep van twaalf en de bloemen pakte. Wereldkampioen Camenzind werd tweede. Goede punten ook voor Rubiera die, toen de kopgroep vier minuten voorsprong telde, even virtueel leider was.
BR>En ook Jan Ulrich speelt met de pedalen. Hij was mee in de goede vlucht, maar op bevel van ploegleider Rudy Pevenage liet hij zich afzakken. De jump van Ullrich veroorzaakte nochtans paniek bij leider Olano. "Jan was toevallig mee. Tactisch moet je er niets achter zoeken. Hij zou toch geen bewegingsvrijheid hebben gekregen, zodat ik hem heb afgeremd. De vluchters kregen trouwens pas vrij spel toen Jan weer in het peloton zat", verdedigde Pevenage zijn beslissing.
Brochard maalde er niet om, hij deed zijn eigen ding. De Fransman was na 10 km de eerste aanvaller en 170 km verder de laatste. Ullrich, Zanini, Camenzind, Sörensen, Rubiera, Zintchenko, Boven, Contrini, Mazzoleni, Utchakov, Grabsch en Miceli volgden. Ullrich liet zich uitzakken. Brochard moest kort voor de finish op een stekkelig colletje van derde categorie in helse weersomstandigheden lossen. In de afdaling sloot hij weer aan en onder de rode vod van de laatste kilometer demarreerde hij naar ritwinst.
Nu in het nieuws