"Voorbij Zürich en dan stunten"

Print
LIER - Donderdag zet Lierse een nieuwe stap in zijn ontwikkeling richting top. Geel-zwart trekt naar Zwitserland om Zürich partij te geven in de eerste ronde van de UEFA-beker.
BR>"Ik voel geen speciale zenuwachtigheid in de groep", aldus Walter Meeuws. "Net als voor de bekerfinale van vorig jaar werken we geconcentreerd maar ontspannen naar de opdracht toe. Iedereen heeft het over een gebrek aan Europese ervaring, maar die jonge gasten hebben al wat meegemaakt, hoor.
Onze internationals en beloften-internationals zijn het allang gewoon om naar het buitenland te reizen voor internationale wedstrijden. Daar bewezen ze al onder druk te kunnen presteren.
Ik reken erop dat we ginds een goede uitgangspositie kunnen verwerven. Makkelijk wordt het niet, want onbekende tegenstanders vormen altijd een lastige struikelblok. Ik schat de kansen op vijftig-vijftig.
Als we eenmaal voorbij Zürich geraken, is alles mogelijk. Daarna loten we zo goed als zeker een grote vis en dan kunnen we lekker hopen op een stunt. Een Europese topper het vuur aan de schenen leggen, of zelfs uitschakelen: waarom zou het niet kunnen?"
De laatste Europese wedstrijd van Walter Meeuws dateert uit zijn Antwerp-periode: in 1993, op Wembley. "Natuurlijk zou ik die legendarische campagne graag herhalen, maar in de vernieuwde UEFA-cup is dat haast niet meer mogelijk. Alhoewel, toen schakelden we ook Steaua Boekarest en Spartak Moskou uit. Maar goed, in het voetbal mag je alleen vooruit kijken. Dus: eerst Zürich, de rest komt later."
Nu in het nieuws