Beverse delegatie praat vandaag met Perugia

Print
BEVEREN- Een delegatie van de Wase eersteklasser, bestaande uit voorzitter Van Hoof en bestuurder Georges De Colfmaeker praat vandaag met de voorzitter van het Italiaanse Perugia. Dat is, aldus AKA, na AS Roma dat nu wel definitief heeft afgehaakt, de tweede kandidaat die belangstelling zou hebben in een samenwerkingsverband met Beveren.
BR>Wegens de afgelasting van de competitiewedstrijd vorige zondag tegen Westerlo, werd ook zaterdag getraind. Op uitzondering van Puglits en Dhont, die al met baloefeningen bezig zijn, is iedereen fit. Op Gent kan Gzil geen beroep doen op Bonetto en Van Ophuizen, vermits hun schorsing tegen Westerlo gewoon doorschuift naar de volgende match.

Naast Versavel en Smits
mogelijk ook Janssen out


GEEL - Bruno Versavel zit minstens tot woensdag met de voet in het gips en mist samen met de geschorste Bjorn Smits de match tegen Germinal Beerschot. De kans bestaat dat ook Marc Janssen noodgedwongen forfait geeft. Hij sukkelt al enkele weken met een teenblessure en vreest voor een barst of breuk. Hij moet tot woensdag rusten. Het is de bedoeling om de blessure te laten genezen zonder de voet in een gipsverband te steken. Zefilho De Sousa onderging gisteren voor de training een conditietest bij clubarts Peter Vervoort. De Braziliaan traint inmiddels voluit met de groep.
Voorzitter Keersmaekers stuurde drie testers door. Trainer Put had Stoikovitch nog graag een week de tijd gegeven om zich te bewijzen, maar de Joegoslaaf kan bij een andere club aan de slag.

Terugkeer Svetlecic
nog niet voor morgen


ANTWERPEN - De kern genoot maandag van een extra vrije dag. De liesblessure van Djordje Svetlicic is hardnekkiger dan aanvankelijk verwacht werd. Toch is hij aan de beterhand. Een test viel positief uit, maar tegen een bal trappen is er voorlopig nog niet bij. De wedstrijd van zaterdag tegen Geel komt voor hem dan ook hoogstwaarschijnlijk te vroeg.
Manu Karagiannis die vorige week een kniestoot incasseerde en daar behoorlijk veel last van ondervond, liet maandag nog een echo nemen. Alles lijkt in orde, zodat hij vandaag op de training wordt verwacht. Met de jonge Alain Van Mieghem (lies) worden geen onnodige risico's genomen. Hij mag voorzichtig werken aan zijn revalidatie, zodat hij in de toekomst sterker wordt en minder kans loopt op een gelijkaardige blessure.

Pallieters hielden het
maandag op één training


LIER - Walter Meeuws schrapte gisteren de namiddagsessie vanwege de extreme weersomstandigheden. Vandaag trainen de Pallieters wel twee keer. Op het medische front viel er enkel goed nieuws te rapen. De match tegen KV Mechelen leverde geen bijkomende blessures op.
Jerry Poorters stelde zijn ontslag uit het ziekenhuis nog met één dag uit en revalideerde verder ter plaatse. Joe Spiteri en Pieter Huistra hielden het bij lichte individuele oefeningen.
Vanaf vandaag worden tickets voor de Europese confrontatie met FC Zürich aan het grote publiek aangeboden. Gisteren waren er reeds 3.000 van de 5.200 beschikbare kaartjes de deur uit.

Enkel Sven Vandenbroeck is
tegen Lommel onbeschikbaar


MECHELEN - "Geen nieuws is goed nieuws", zei trainer Gunter Jacob na de training van maandag. "Er zijn wel enkele kleine probleempjes, maar die moeten voor de thuiswedstrijd tegen Lommel volledig zijn opgelost. Steven Ribus, Geoffrey Peytier en Chris Bruyninckx bleven binnen."
Chris Bruyninckx blesseerde zich tijdens de invallerswedstrijd aan de teen en Steven Ribus en Geoffrey Peytier trainden veiligheidshalve niet. Vandaag of morgen sluiten beiden terug aan bij de groep. Gunter Jacob moet voor de confrontatie met de Limburgers wel Sven Vandenbroeck missen. Vandenbroeck kreeg voor zijn uitsluiting op Standard twee weken schorsing. Elias, op Lierse geschorst, is terug beschikbaar.

Westerlo wil geschorste
Mario Verheyen opstellen


WESTERLO - Westerlo heeft de voetbalbond gevraagd om Mario Verheyen te mogen opstellen tegen SK Lierse. Verheyen was afgelopen zaterdag voor de uitwedstrijd in Beveren geschorst. Normaliter wordt bij een uitgestelde wedstrijd de schorsing naar de eerstvolgende partij verschoven. Gezien de uitzonderlijke reden die Beveren aanhaalde om de thuiswedstrijd tegen Westerlo niet te laten doorgaan, vraagt Westerlo de bond de schorsing van Verheyen te verbinden aan de wedstrijd Beveren-Westerlo. Marc Schaessens is zondag aanstaande zeker geschorst.
Krist Porte ondervond hinder van een achillespeesblessure en trainde maar één sessie. Mario Verheyen staakte de training na een trap op de rechtervoet. De kans is groot dat Dos Santos enkele maanden van de velden verdwijnt. Een nieuw onderzoek aan de knie moet dat uitwijzen.
Nu in het nieuws