Freddy Willockx reageert

Print
Wielrennen
BR>SINT-NIKLAAS - Ex-burgermeester Freddy Willockx van Sint-Niklaas, die zondagnamiddag probeerde om de Belgische kampioenschappen tijdrijden te laten stilleggen, reageerde als volgt op het maandag in onze krant verschenen stukje: "Ik heb wel degelijk gevraagd de wedstrijd stil te leggen, maar geenszins omdat ik iets tegen de wielersport zou hebben. Integendeel, heel mijn leven lang al heb ik geijverd om die sport te propageren en dat blijft zo. Ik vond enkel dat er zondag ontoelaatbare dingen gebeurden. De mensen die in het noorden van de stad woonden, waren als het ware gegijzeld door allerhande wegomleggingen en konden nauwelijks hun woning bereiken. Ik heb heel wat klachten moeten aanhoren van ontevreden mensen en ik vond dat ze gelijk hadden".
f Autosport
De Amerikaan Bryan Herta heeft voor de tweede opeenvolgende maal de grote prijs van Monterey (Californie), tellende voor het CART-kampioenschap, gewonnen.
De Uruguees Gonzalo Rodriguez vond tijdens de traingen van de grote Prijs van Monterey de dood. De nieuwkomer in dit circuit had bij een snelheid van 260 kilometer per uur zijn voertuig, een Lola-Mercedes van het team Penske, niet meer onder controle en knalde tegen een muur. Hij overleed aan zware nek- en hoofdletsels.
f Basketbal
Marc Jaumin lag bij Malaga met zijn 16 punten en 4 assists aan de basis van de zege tegen San Fernando, terwijl Struelens met Real al aan tweede nederlaag, ditmaal tegen Carcares, op drie zit.
Het duo Claude Dujardin en Hugo Daemen werd bevestigd in hun functie om de Belgian Lions te leiden voor de volgend campagne.
De Amerikaan Lary Daniels, 2m02, vorig jaar bij Tallin zal er met Houthalen dit weekeinde al bij zijn tegen Leuven. Twee jaar geleden was hij Zweeds topschutter.
Louis Rowe is hersteld van zijn rugblessure en reist donderdag mee met RB Antwerpen naar Luxemburg, voor de eerste Europese kamp.
Charleroi had dit weekeinde af te rekenen met vandalisme. Toen een toeschouwer uit de zaal werd gezet na incidenten met de 'security', begon hij met zijn kompanen een veldslag met de politie en bekogelde auto's met stenen.
Richie Morton, de Amerikaan van Charleroi die zaterdag niet mocht aantreden in de openingswedstrijd wegens een positieve dopingcontrole, kan op korte termijn weer spelen. Dat hoopt alvast Guy Bottin, de advocaat van de speler en de club. Die maakte bekend dat de positieve controle werd veroorzaakt door efedrine, een "banale" substantie, aanwezig in alle hoestsiroopjes. De speler van Spirou is niet ingegaan op de oproep van de Vlaamse Gemeenschap en werd bijgevolg geschorst.
f Volley
Italië kon door 3-1-winst tegen Rusland in de finale van het Europese mannenkampioenschapschap in Wenen de titel heroveren. Italiê was in 497 nog kampioen. Uittredend kampioen Nederland werd derde, Frankrijk vierde.
Bekerwinnaar Asterix Kieldrecht won het prestigieuze tornooi van Nordhorn in Duitsland. Nooit eerder kon een Belgische ploeg dit tornooi winnen. Kieldrecht won alle wedstrijden en klopte in de finale de Duitse kampioen Dresdner SC met 3-2.
f Tennis
Dominique Van Roost is op de wereldranglijst twee plaatsen gestegen, van 15 naar 13. Sabine Appelmans (van 58 naar 49), Kim Clijsters (van 98 naar 83) en Justine Henin (van 95 naar 94) maakten eveneens vorderingen terwijl Laurence Courtois (van 69 naar 76), Els Callens (van 78 naar 87) in de tophonderd terrein prijsgeven. De topdrie bleef ongewijzigd: 1. Hingis, 2. Davenport, 3. Venus Williams.
f Waterski
Filip Vervecken is goed begonnen aan het W.K. waterski in het Spaanse Oropesa Del Mar. Vervecken lag tot halfweg op de tweede plaats, maar een val deed hem naar de twaalfde plek (op 23 vertrekkers) terugvallen. De twee andere Belgen Bertels (derde) en Robijn (vierde) finishten op één ronde van het duo Kirkland-Robertson. Bij de vrouwen is Doortje D'Hellem er door bootperikelen niet bij en de onervaren Lena Feringa kwam niet verder dan de achtste plek.
f Wielrennen
De Italiaan Guido Trentin (Vini Calderola) is de eindwinnaar van de eerste TransCanada. In de tiende en laatste etappe, een tijdrit over 25,4 km in de straten van Fort Erie onttroonde hij de Fransman Jean-Cyril Robin.
Nu in het nieuws