Koning Boudewijnstadion: 126 miljoen kosten

Print
BRUSSEL - Het Koning Boudewijnstadion is verre van klaar voor EURO 2000. Het kostenplaatje om het stadion aan alle veiligheidsvoorschriften te doen beantwoorden, bedraagt 126 miljoen. Volgens de nieuwe nota van minister van Binnenlandse Zaken Duquesne zijn de 50.000 zitjes niet reglementair. Ook aan de noodverlichting is nooit gedacht. Het thema zorgt voor grondige onenigheid binnen de Brusselse gemeenteraad. De oppositie wil niet dat alleen de Brusselaar opdraait voor de kosten "omdat EURO 2000 geen plaatselijke happening is". Volgens Schepen van Sport Maingain hadden de aanpassingswerken sowieso moeten plaatsvinden. Het Koning Bouwedijnstadion kan zich - het Heizel-drama in het achterhoofd - geen tweede catastrofe veroorloven.
BR>

Moeskroen tegen kinderarbeid


BRUSSEL - Hugo Broos, zijn adjunct-trainers en alle spelers van het eerste elftal van Excelsior Moeskroen hebben het charter "Droits de l'homme, droit au but" van Oxfam Belgie ondertekend. De Henegouwse club is daarmee de eerste Belgische voetbalclub die zich schaart achter de campagne "Schone Kleren" die strijdt tegen kinderarbeid en voor de rechten van volwassen werknemers in de derde wereld.

Dragutinovic enkele weken out


GENT - AA Gent moet het enkele weken doen zonder Ivica Dragutinovic die zaterdag uitviel met een spierscheur in de hamstrings. Eens de uitslag van de echografie bekend is, kan een prognose gemaakt worden omtrent de afwezigheid. Galli Barka is gestart met de revalidatie na een operatie aan de adductoren. Ronald Foguenne, herstellend van een kuitletsel traint al individueel en probeert woensdag of donderdag aan te sluiten bij de groep. Tom Vandervee deed niet alles mee wegens hinder aan de adductoren.

Lokeren zoekt keeperstrainer


LOKEREN - Roman Vonsasek liet gisteren een echografie nemen van de enkel waaraan hij geblesseerd raakte tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen GBA. De jonge De Beule, enige tijd uit met een kuitblessure, mocht gisteren de training hervatten en doet vrijdag wellicht zijn wederoptreden met de invallers. Lokeren is na het ontslag van Louis Mergan nog op zoek naar een nieuwe keeperstrainer.

Tom Van Mol voor zes weken out


UTRECHT - De Belg Tom van Mol, die bij FC Utrecht speelt, is zes weken uitgeschakeld door een knieblessure. De middenvelder verdraaide zondag in met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Sparta de rechterknie. Maandag werd in het ziekenhuis een MRI-scan gemaakt, waaruit bleek dat de kniebanden in het gewricht zijn opgerekt.

Boskamp blijft niet in Georgië


TBILISI - Johan Boskamp blijft nog één wedstrijd bondscoach van Georgië (in Albanië op 9 oktober) en stopt daarna zijn dienstverband bij de Georgische federatie. De Nederlandse trainer heeft vorige week een voorstel tot contractverlenging met twee jaar naast zich neergelegd. Afgelopen woensdag veroverde het Oost-Europese land het eerste puntje onder leiding van Boskamp. Tegen Letland werd het 2-2. Eerder verloor Bossie van Noorwegen (1-0), Griekenland (1-2) en Slovenië (2-1). De afgelopen drie wedstrijden gaf Georgië een voorsprong in de laatste minuten uit handen, zeer tot ergernis van de trainer, die zo een berg dollars voor zijn neus zag voorbijvliegen.
Dannie D'Hondt boekte afgelopen weekend de derde opeenvolgende zege met Dinamo Tbilisi en heeft het uitstekend naar zijn zin. De nationale voetbalfederatie onderzoekt nog steeds de mogelijkheid om de doelman te laten naturaliseren om hem op te stellen voor Georgië.

Vandaag al UEFA-bekervoetbal


BRUSSEL - Vanavond al worden enkele vooruitgeschoven wedstrijden van de UEFA-beker gespeeld:

Rode Ster Belgrado (Joe) - Montpellier (Fra) in Sofia
Partizan Belgrado (Joe) - Leeds (Eng) in Heerenveen (Ned)
Wolfsburg (Dui) - Debrecen (Hon)
Steaua Boekarest (Roe) - Linz (Oos)
Stabaeck (Noo) - La Coruna (Spa)
Udinese (Ita) - Aalborg (Den)

Eerste vrouw in calcio stapt op


ROME - Carolina Morace, de eerste vrouwelijke coach in het Italiaanse profvoetbal, heeft haar functie neergelegd. Dit meldt het persbureau ASNA. Na amper twee wedstrijden is Morace opgestapt bij Viterbese, uit de serie C, omdat clubeigenaar Luciano Gaucci zich te veel met haar zaken bemoeide. Gaucci zou hebben geprobeerd Moraces assistent Betty Bavagnoli te ontslaan na de 5-2 nederlaag tegen Crotone. Gaucci is ook de Perugia-voorzitter die Beveren wil overnemen. Morace (35) was de meest succesvolle speelster in de Italiaanse competitie en vergaarde 150 A-caps. Ze coachte met succes de vrouwen van Lazio alvorens ze overstapte naar Viterbese. In de eerste competitiewedstrijd leidde ze de mannen naar een 3-1 zege op Marsala.
Nu in het nieuws