"Ik was nochtans doodziek"

Nele Van den Bossche behaalde, net als Evy Van Damme, brons op het BK tijdrijden

Ivan Elegeert "Ik ben nochtans doodziek. Ik heb deze ochtend mijn koorts niet durven nemen, uit sch

BR>

SINT-NIKLAAS -

De Belgische kampioenschappen tijdrijden hebben voor twee Wase meisjes opgeleverd wat ze er van verwacht hadden. Evy Van Damme en Nele Van den Bossche pakten elk een bronzen medaille.

BK Tijdrijden

Tevreden Van Damme

Ook Evy Van Damme was tevreden met haar podiumplaats. "Meer zat er niet in. Ik vreesde zeker de concurrentie van Deboudt achter mij. Uiteindelijk eindigde ze ook maar enkele seconden achter mij."

"Het parcours van het provinciaal kampioenschap beviel me wel. Het was doorlopend draaien en keren. Je had steeds een mikpunt. Ik heb het ook liever vlak dan heuvelachtig en het feit dat de wedstrijd in mijn eigen streek werd gereden motiveerde me nog meer," aldus Evy die vorige week enkele ritten in de Ronde van Nederland reed als voorbereiding.

"Voor mij wordt het nu afbouwen. Ik ga niet naar het wereldkampioenschap. Het seizoen is mooi geweest. Als negentienjarige heb ik opnieuw heel wat bijgeleerd dankzij de vele internationale contacten die we met de ploeg kregen. Volgend jaar hoop ik dan ook een stapje verder te zetten in mijn carrière," besloot Van Damme.

Nu in het nieuws