Panters debuteert met stunt

Basketbal

B.V.W.

BR>

BAASRODE -

Neofiet

Panters

heeft op de openingsdag in tweede klasse zijn visitekaartje afgegeven. Bezoeker Saint-Louis, vaak genoemd als titelkandidaat, ging in de Pantershal roemloos ten onder. Baasrode, gedoodverfd kandidaat-zakker, bewees dat het in eigen huis de besten het vuur aan de schenen kan leggen.

Er stond nooit een groot verschil op het bord. Na 33-33 aan de rust, kwamen de Luikenaars in de slotfase met 62-63 voor. Het moment waarop de ervaring van Luc Van Vooren tot uiting kwam. Hij scoorde een driepunter en vier op vier vrijworpen. Tom De Witte steunde op het gepaste moment. Aanwinst Olivier De Grauw, was aanvallend met een dikke twintiger de uitblinker (72-70). Punten: Van Vooren 13, Bauwens 10, Hecquet 6, De Witte 13, Luypaert 1, De Grauw 26, De Keersmaecker 3.

Bell's Sint-Niklaas

ondervond vijftien minuten felle weerstand van een gehandicapt

Scheldejeugd Temse

. Bij 26-24 vroeg Eddy Mens om vervanging. Een moment dat samenviel met enkele onnauwkeurige acties van Scheldejeugd. De driepunters van Van Breedam en een drie op drie van Esajas leidde tot 42-29.

Agressieve verdediging

In de tweede helft geraakten de bezoekers niet meer uit de omklemming van de agressieve lokale verdeding los. De 70-45 tussenscore sprak voor zich. Temse had, ondanks de beperkte rotatiemogelijkheden, de verdienste om niet op te geven. Hun inzet werd beloond met een terugkeur in de slotfase en het beperken van de ingecalculeerde nederlaag tot 78-64.

Punten: Bell's: De Prouw 5, Oelbrandt 14, Esajas 7, Van Breedam 22, Bayart 6, Verhulst 8, Pottiez 8, Vervaet 8. Scheldejeugd: Van Peteghem 3, De Brauwer 11, Veldeman 9, Mens 15, Laghmich 3, Van Britsom 12, Laureys 2, Goeman 9.

In eerste provinciale kon

Waasland

na een 32-34 ruststand, pas in de slotfase profiteren van het balverlies van

Dendermonde

om aan de vrijworplijn een kloof te slaan. De bezoekers klampten aan maar verloren met 71-66.