John Kluskens pakt titel

Print
Atletiek
BR>NINOVE - Het open provinciaal kampioenschap 10.000m kon niet meer aandacht trekken dan de prestatie van de Nederlandse VITA-atleet Patrick Van Balkom. Patrick liet een vrij goede indruk over de 100m waar hij de rest op ruime afstand zette en 10"55 op het aankomstblad liet noteren. Bijna geen wind en die chrono gaf hem duidelijk de stimulans om er op de 200m alles uit te halen. Dat deed hij zo uitermate goed dat men nog even de wenkbrauwen fronste en de tijd nakeek maar het bleef 20"87. Succes voor Van Balkom die zeker de komende weken nog bevestiging zal brengen.
Een tweede goede prestatie kwam bij het polsstokspringen waar junior Gunther Lievens van Vlierzele de 4,61m overschreed.
En dan het hoofdstuk over de provinciale titels 10.000m. Kris Verbeeck heeft alleszins zijn 'entree' bij de veteranen niet gemist. De Stekenaar bleef aan een hoog tempo lopen met een groepje waartoe ook John Kluskens behoorde, de nieuwe Oost-Vlaamse senioreskampioen. Ook Gino Braeckevelt en Guy Veldeman konden hun karretje aanpikken.
Dat vijftal beheerste de volledige wedstrijd met hun ultieme versnellingen in de tweede wedstrijdhelft. Zelenaar John Kluskens kon op drie ronden van het einde zijn zege veilig stellen. Verbeeck en Willems brachten de toeschouwers in vervoering met hun vlijmscherpe spurt. Bij de vrouwen was er minder spanning. De veteranentitel werd gewonnen door Carine De Smet terwijl Saskia Van Overmeire de eerste seniore werd op een tweede plaats.

.

Nu in het nieuws