Meerdonk speelt gelijk bij Gerda

Derde F
BR>

Sint-Pauwels 5


Sinaai 1


Op een paar kleine kansjes na konden de bezoekers in de eerste helft niets inbrengen tegen het overwicht van Sint-Pauwels. Na een halfuur was de wedstrijd al gespeeld. In de tweede helft liet de thuisploeg nog twee reuzenkansen liggen om de score nog aan te dikken. Sinaai kon enkel nog dreigen via een corner en een afstandsschot.
Doelpunten: 5' De Roos 1-0, 19' Matthyssens 2-0, 25' Van Leeuwen 3-0, 35' De Roos 4-0, 68' Van De Ven 4-1, 70' De Roos 5-1.

Bazel 1


Oostakker 2


Het eerste halfuur was het voor beide ploegen aftasten met veel middenveldspel en geen doelgevaar tot gevolg. De thuisploeg wist de ban te breken met een doelpunt. Na rust werd de wedstrijd pas echt aantrekkelijk met snel op en neer golvend spel en kansen aan beide kanten. Oostakker toonde zich evenwel het efficiëntst.
Doelpunten: 29' Stuer 1-0, 62' Dua (strafschop) 1-1, 70' Vermeersch 1-2.

Kieldrecht 1


Rupelmonde 2


Kieldrecht controleerde in de eerste helft de wedstrijd, maar had wel een own-goal nodig om op voorsprong te komen. Nog voor de rust verloor de thuisploeg de greep op de match en Rupelmonde kwam langszij. Kieldrecht trachtte de tweede helft iets agressiever aan te pakken, maar was door een schitterende treffer van De Jonghe na tien minuten al op achtervolgen aangewezen. De bezoekers verdedigden stug en behielden de voorsprong.
Doelpunten: 30' Van Croonenburg (own-goal) 1-0, 43' Vercauteren 1-1, 56' De Jonghe 1-2.

Sombeke 1


Doorslaar 2


Weinig gevaar in de eerste helft. Toté en De Kinder besloten nipt naast voor de thuisploeg, Doorslaar dreigde nog even voor rust. Na de pauze trok White Star het laken naar zich toe, maar faalde door onzuiverheden in de zone van de waarheid. Een efficiënt counterend Doorslaar strafte die onkunde af. In een massaal slotoffensief van de thuisploeg kwam de aansluitingstreffer te laat om Doorslaar nog te verontrusten.
Doelpunten: 57' Laureys 0-1, 77' Vermeire 0-2, 88' Van Leuvenhaege 1-2.

Gerda 3


Meerdonk 3


Gerda toonde zich in de eerste helft een klasse beter dan de nieuwkomers in derde, die niet verder kwamen dan enkele schuchtere pogingen uit de tweede lijn. Een knap doelpunt van Van Der Heyden bracht Meerdonk kort na rust weer in de wedstrijd. Onmiddellijk volgend op een door Heirman gemiste strafschop wist Coppieters de bezoekers zelfs langszij te brengen. Gerda kwam nog twee keer dreigen via Fuad, maar moest zich neerleggen bij het gelijkspel.
Doelpunten: 12' De Maesschalck 1-0, 33' Heirman 2-0, 36' Rotthier 3-0, 49' Van Der Heyden 3-1, 55' De Jonghe 3-2, 58' Coppieters 3-3.

Zaffelare 2


Eksaarde 4


Tumultueuze partij waarin de thuisploeg met zeven spelers eindigde. De wedstrijd haalde geen hoog niveau, maar ging aanvankelijk gelijk op. Ondanks twee uitsluitingen (Blankaert en Van Nieuwenhuyze) wist Zaffelare op voorsprong te klimmen, maar nadien gaf het numerieke overwicht de doorslag. Eksaarde kwam op 2-4 net na de derde uitsluiting van Uyttendaele. Tot overmaat van ramp viel ook de doelman nog uit met een blessure en waren alle wissels al doorgevoerd.
Doelpunten: 20' Van Nieuwenhuyze 1-0, 25' Valck 1-1, 69' Verhelle 2-1, 76' Vervaet 2-2, 81' Vervaet 2-3, 85' Broeckhove 2-4.

Klinge 0


Vrasene 3


Een snelle voorsprong na een mooie knal van Michelet volstond om de match in een beslissende plooi te leggen. Vrasene liet De Klinge komen, dat met een schot op de deklat dicht bij een doelpunt kwam. Na de pauze startte Vrasene alweer het sterkst en moest De Klinge weer achtervolgen. De bezoekers legden de eindcijfers op de tegenaanval vast.
Doelpunten: 5' Michelet 0-1, 50' Esch 0-2, 82' Smagge 3-0.

Tielrode 1


Straatje 0


De toeschouwers konden gelukkig wel genieten van het mooie weer, want op het veld gebeurde er weinig dat de aandacht kon trekken. Ondanks veel inzet bij beide partijen, kwam beide ploegen niet verder dan enkele halve kansjes. Straatje dreigde twee keer via Seghers, Tielrode was gevaarlijk via De Wolf, die een kwartier na rust raak trof.
Doelpunt: 59' De Wolf 1-0

.

Nu in het nieuws