"Van Meir ging gemakkelijk neer"

Print

De momenten

BR>LIER - Geoffrey Peytier, de centrale verdediger van KV Mechelen, zette Lierse zaterdagavond op de juiste weg naar de overwinning. Eerst maakte hij een fout op Van Meir waardoor Lierse van op de stip op een 1-0 voorsprong kwam en vier minuten later deed Peytier een schot van Zdebel afwijken voor 2-0.
"De strafschop kwam er na een typisch duel bij hoekschoppen. Honderden fouten gebeuren er zo", zei Geoffrey Peytier achteraf. "Ik krijg van Van Meir een duw en geraak uit evenwicht. Ik duw me vervolgens even af om recht te blijven en hij laat zich vallen. Het was opvallend dat zo'n beer van een vent zo vlug tegen de grond ging na een duwtje van iemand die veel lichter weegt. Bij het tweede doelpunt raakte ik dat schot van Zdebel met de punt van de schoen. Het was een floddergoal zoals je er elk seizoen in een aantal wedstrijden ziet scoren. Ik ga naar de bal om hem af te blokken en krijg het ronde ding verkeerd op de voet. Raak ik de bal niet of roept Willockx, dan kan onze doelman het doelpunt zeker voorkomen. Maar het ging allemaal zo snel. Door die domme tegendoelpunten kregen we uiteindelijk een 5-1 nederlaag rond de oren. Een vertekend beeld van de wedstrijd."
Walter Meeuws zag dat het centrale verdedigingsduo van KV Mechelen naar adem moest happen en bracht daarom twee nieuwe krachten in de ploeg die goed waren voor drie doelpunten.
"Ik denk niet dat het er allemaal veel mee te maken heeft. We kregen doelpunten tegen die in principe niet mogen vallen. Malinwa was zeker niet naar Lier gekomen om zich in te graven. Wij lieten af en toe zien dat ook wij kunnen voetballen. Bij 2-0 kreeg Joris Van Hout een goede kans en mijn kopbal ging maar net naast."

.

Nu in het nieuws