D03 S02 Lierse woord-weerwoord

Print

Woord/weerwoord

BR>Zaterdag legden wij Lierse-trainer Walter Meeuws, KV Mechelen-trainer Gunther Jacob en ex-speler van beide clubs Stan van den Buijs drie stellingen voor. Moeten ze blozen of kregen ze gelijk.
1. Lierse moet KV Mechelen makkelijk weten af te schudden, aangezien het over een groep beschikt die een surplus aan ervaring en talent in zich draagt.
Walter Meeuws: Ik moet KV niettemin complimenteren met hun prestatie en geef toe dat de cijfers te hoog zijn uitgevallen. Het surplus aan ervaring heeft ons inderdaad de zege opgeleverd. We hebben druk gezet op hun centrale verdedigers en plukten daar na rust de vruchten van met een fris spitsenduo. De ploeg heeft bewezen zijn gewone patroon van zich af te kunnen schudden. Ook dat heeft met ervaring te maken.
2. KV Mechelen zal eindelijk voor een uitschieter zorgen, nadat het de afgelopen weken steeds in het verwachte keurslijf liep met telkens thuiswinst en verlies op verplaatsing.
Gunther Jacob: Echt ontevreden kan ik niet zijn, ondanks het ontbreken van die stunt. We hebben ons eigen spel niet verloochend zoals in Moeskroen en waren in het veldspel zelfs de betere. Het geeft een rottig gevoel dan zulke cijfers om de oren te krijgen. We hebben een les gekregen in efficiëntie, maar zullen op deze manier zeker nog voor een felbegeerde stunt kunnen zorgen.
3. Lierse had in het verleden steeds een kwade klant aan KV Mechelen op het Lisp. Het wordt weer moeilijk.
Stan van den Buijs: Ik gaf zaterdag reeds aan dat Lierse een vlotte zege zou behalen en kreeg gelijk. Mechelen week niet van zijn spelpatroon af zodat het voor de Maneblussers souwieso moeilijk werd punten te sprokkelen. Het was voorspelbaar dat het een open match zou worden, waarin Lierse zijn surplus aan talent zou uitbuiten.

.

Nu in het nieuws