"Concurrentie blijft moordend"

Print

De scorende invaller

BR>LIER - Robby Van de Weyer had zaterdag eindelijk nog eens reden om zijn breedste glimlach op te zetten. De Kempenzoon kleurde een invalbeurt van dertig minuten met twee doelpunten en leidde de Pallieters naar een vlotte zege.
"Tja, het zijn zulke momenten die me opnieuw een basisplaats moeten bezorgen", aldus Van de Weyer. "Na een schitterende voorbereiding en een degelijke openingsmatch tegen Germinal Beerschot haalden enkele dagen ziekte de scherpte weg. Dat betaal je cash in Lier. Ik viel uit de boot en werd gedwongen om terug te vechten. De concurrentie is gewoon moordend. Zeker vooraan. Zelfs Dirk Huysmans, toch niet van de minsten, viel zaterdag naast de prijzen."
Voor Van de Weyer wordt het nu afwachten of de doelpuntenproductie van zaterdag hem een basisplaats oplevert in Zürich.
"We zien wel. De trainer heeft het laatste woord. Ik probeer enkel te antwoorden op het veld als ik een speelkans krijg. Het loopt in ieder geval opnieuw lekker. Niet alleen Zürich is in aantocht, ook Westerlo natuurlijk. Hoewel ik er nauwelijks nog spelers ken, blijft de trip naar 't Kuipke toch nog altijd iets speciaals."
Ondanks de fraaie intro ziet Van de Weyer geen enkele reden om de doelstelling van de club plots te veranderen.
"Dat heeft ons in het verleden nog maar weinig opgeleverd. Telkens we over Europees voetbal begonnen te praten, liep het mis. Met de Europese opdrachten, hat kampioenschap en de beker in het vooruitzicht leven we beter van match tot match."

.

Nu in het nieuws