"Creatieve spelers faalden"

Print

Trainerspraat

BR>LOMMEL - "Het punt op Anderlecht mag je zo vergeten als tegen Harelbeke niet de bevestiging volgt", vertelde Jos Daerden vrijdag. Geen wonder dus dat de trainer van Lommel na het ontmoedigende thuisverlies tegen de Ratten van Henk Houwaart somber voor zich uit zat te staren. "Ik heb bij een gedeelte van mijn ploeg een gebrek aan gezonde agressiviteit geconstateerd en dat zit me bijzonder hoog", mopperde Daerden.
"En dan te bedenken dat we zo goed begonnen aan de partij. Met twee, drie uitgespeelde kansen binnen het kwartier. Maar dan viel die tegentreffer en stapelden we plots de slordigheden op. Onbegrijpelijk."
Henk Houwaart zat een stoel verder te glunderen alsof hij net de jackpot had gewonnen. Een onverhoopte driepunter als soelaas voor een coach die net een lucratieve transfer naar Lokeren door zijn neus zag geboord. "Praat me daar niet meer van", wuifde hij zijn buitenechtelijke flirt met de Waaslanders achteloos weg. "Ik was tenslotte niet de vragende partij, dat was Lokeren. Maar al bij al was dat een rotte zaak voor de spelers, de mensen van de beheerraad en de supporters. Ik hoop dat ze me dit seizoen verder met rust laten en dat ik me volledig op Harelbeke kan concentreren. We hebben tegen Lommel wel wat geluk gehad en doelman Camara deed dingen die ik nog nooit van hem had gezien, maar ik vind toch dat onze zege verdiend is. Ik ben heel fier op mijn jeugdige bende. Hieruit moeten de jongens het vertrouwen puren om op de ingeslagen weg verder te gaan."
"Camara deed dingen die ik nog nooit van hem had gezien."
Henk Houwaart
Dat dachten ze in Lommel ook... na Anderlecht. Een kwartier lang gaven de Noord-Limburgers zaterdagavond de indruk dat ze hun tegenstander met huid en haar zouden opvreten. Daarna viel alle cohesie weg en begon het festival der slechte passes. Kansen kwamen er tegen de wankele Harelbeekse defensie nochtans voldoende, maar die werden met de regelmaat van een klok de nek omgewrongen. Daerden noemde geen namen, maar een aantal van zijn spelers kreeg wel anoniem de zwarte piet toegespeeld. Wie het schoentje past...
"Als de creatieve spelers waarop je hoopt, het laten afweten, kan je als trainer alleen nog maar mikken op meer mentaliteit", zei hij. "Daarom bracht ik na de pauze Schoofs en Noben ook in. Want door onze slapte in de duels werden we op het middenveld toen gewoon overlopen. Doodjammer dat we deze uitgelezen kans op een goede klassering zomaar uit handen lieten glippen. Neen, ik ben hier echt niet goed van."
Dieter Dekelver, op Anderlecht nog de held van Lommel, kent nu ook de keerzijde van de medaille. Hij stond quasi onafgebroken aan het kanon, maar moest van de eerste tot de laatste minuut zijn meerdere erkennen in doelman Kemoko Camara. Je hoefde het de beloftevolle knaap, die door de bizarre afwezigheid van Louis Gomis in de basis startte, niet te vertellen. Hij was na afloop boos op zichzelf. "Die keeper speelde een wereldmatch, maar dat mag geen excuus zijn," besefte hij. "Een paar ballen hadden erin gemoÈten. Verdorie toch. Mijn enig verweer is dat ik de kansen niet expres gemist heb. Dat het maar gauw maandag is, dan kan ik op training de knop in mijn hoofd weer omdraaien."

.

Nu in het nieuws