Eerste overwinning kostte bloed zweet en tranen

Print
Collectief sterk Racing behaalt een verdiende overwinning
BR>

Racing Mechelen 1


Wetteren 0


MECHELEN - Met het idee "Eendracht maakt macht" in het achterhoofd zijn de eerste punten voor Racing een feit. Vooral op basis van een collectief sterke tweede helft mogen de Mechelaars aanspraak maken op de overwinning. Wanneer Racing elke week dit engagement kan opbrengen, moet het zich in derde kunnen handhaven.
"Wij hebben oververdiend gewonnen", glunderde trainer Hantson, badend in het zweet. "Vandaag hebben we bewezen over een ploeg te beschikken die collectief sterk voor de dag kan komen. Alleen in de eerste helft hadden we wat moeite met de gevaarlijke spits Doumbouya. In de tweede helft heeft Segers hem uitstekend geneutraliseerd."
Racing haalde opgelucht adem toen de scheidsrechter het rustsignaal blies. Een technisch behoorlijk Wetteren was, onder impuls van een vaardige De Ridder en kwikzilveren Doumbouya, de laatste 25' gedreven op zoek gegaan naar de gelijkmaker. De jongens van Hantson waren nochtans snedig begonnen aan de wedstrijd. Al na 5' kon een zeer bedrijvige Slachmuylders de score openen, na een misverstand in de Wetterse verdediging.Sissokho en weer Slachmuylders hadden de voorsprong verder kunnen uitdiepen.Beiden lieten de kans liggen. Daarna begon Racing op het middenveld te veel ruimte weg te geven, waardoor Wetteren het evenwicht kon herstellen. De Ridder kopte een voorzet van de talentrijke Doumbouya net over. Bollen verslikte zich bijna in een ongevaarlijk schot van diezelfde De Ridder. De Racing-doelman herstelde zijn foutje door een krachtige kopbal van Vandesompel onschadelijk te maken.
Bij het begin van de tweede helft kwamen de Mechelaars goed weg, wanneer Bogaerts op de paal besloot. Dit was meteen het laatste wapenfeit van de Oost-Vlamingen. De Ridder bleef eindeloos lang lopen met de bal en Doumbaya was blijkbaar leeggespeeld. Racing, daarentegen, toonde zich fysiek sterker en scherper in de duels. Dit overwicht werd enkel omgezet in kansen, niet in doelpunten. Slachmuylders, Sissokho, Poppe en Sluyts verzuimden immers een tweede Mechels doelpunt aan te tekenen.

.

Nu in het nieuws