"Zo winnen we nooit een prijs"

Print
RBA-coach Eddy Casteels laakt mentale kwetsbaarheid van zijn team
BR>

Bree 81


RBT Antwerpen 79


BREE - Dat de wedstrijd in het broeierige Bree een week te vroeg kwam, na een door blessures bezwaarde voorbereidingscampagne, wist RBA-coach Eddy Casteels ook wel. Het ongenoegen over de 81-79 nederlaag was er evenwel niet kleiner om. Casteels, verbeten blik: "Als we er niet in slagen een volledige wedstrijd alles te geven, zullen we gewoon een goed team blijven, maar zullen we nooit een prijs binnenhalen."
Twee appelflauwtes, bij het begin van elke speelhelft, plaatsten Racing telkens voor een inhaalrace op het wegsnellende Bree. Casteels zat ermee.
"Het is niet in de laatste drie minuten dat de kamp uit onze handen glipte, alhoewel we het dan met iets meer slimmigheid toch nog hadden moeten halen. Het liep telkens mis direct na de opworp. Wat probeer ik die gasten in godsnaam al zolang duidelijk te maken? Twee keer gingen bij de eerste scores van Bree de kopjes op half zeven hangen. Twee keer kostte me dat een time-out om orde op zaken te stellen. Ik blijf erbij dat die kwetsbaarheid eruit moet. We zullen altijd een goede ploeg hebben, maar dan zullen we nooit een prijs winnen. Nooit."
"Ik mag dan nog honderdduizend keer zeggen dat je Danny Herman geen spatje ruimte mag gunnen, toch knalde hij de ene korf na de andere binnen. Wat kan het mij schelen dat ik vervolgens een verontschuldigend gebaar zie. Ben ik niets mee."
"Tegen veel andere teams zouden we toch nog gewonnen hebben, maar Bree is zeer sterk. Als morgen de play-offs zouden beginnen, zou ik er liever niet tegen uitkomen. Misschien kunnen de Limburgers voor de verrassing zorgen, zoals wij dat twee jaar geleden konden."
Ondanks een week blessureleed werd Roger Huggins al snel ter hulp geroepen om orde op zaken te stellen. De Brit schreef de nederlaag toe aan een manke voorbereiding.
"We hebben nooit kunnen trainen met de volledige kern. Dat zag je. Als team klikte het nog niet voldoende. En ja, misschien had Bree iets meer honger dan wij. Al te veel losse ballen waren voor hen. Dat we toch nog hadden kunnen winnen, beseften we veel te laat. Ja, de coach was razend. Mag ook. We kunnen het ons niet veroorloven twee keer zo'n inzinking te kennen, tegen een club die zeker bij de topvier hoort. Ja, dit zou wel eens een voorafspiegeling kunnen zijn van de volgende wedstrijden. De subtop is zeer breed geworden. Spijtig, we hadden hier een duidelijk statement kunnen neerzetten."

.

Nu in het nieuws