C05S03 match Bree-rbt

Print

Bree 81

BR>

RBT Antwerpen 79


BREE - Meteen na de herneming zette een nieuwe appelflauwte RBT Antwerpen weer aan een achtervolgingsrace. Voor de pauze - met een 9-0 voor het schietgrage Bree na twee minuten - had het tot in de slotfase geduurd vooraleer Racing tot in het zog van de Limburgers was geraakt.
Na rust liep de kloof na vijf minuten op tot vijftien punten. De nog altijd even trefzekere hand van Danny Herman - offensief en defensief baas over de IJslandse debutant Gudfinsson - zette Racing altijd op achterstand, maar Yves Dupont hield met zijn veertien punten in de tweede helft Antwerpen levend. Met nog twee minuten te gaan, bedroeg de kloof slechts vijf punten. Twee vrijworpen van Herbert Baert brachten beide teams in de slotminuut zelfs op gelijke hoogte: 75-75. Een ultieme drive van Michael Huger werd evenwel afgestopt. Verlengingen.
Het was in die nabeurt dat de vice-kampioen voor het eerst op voorsprong klom: 75-77. Huger leek de match in handen te nemen, twee scores op rij en 76-79, maar toen stokte het opnieuw. Antwerpen zou niet meer tot scoren komen, met drie gemiste pogingen van Gudfinsson en Huger. Sappenberghs en Campbell gooiden aan de overzijde vier vrijworpen binnen en Gudfinsson miste de driepunter die winst alsnog naar de Metropool had kunnen brengen: 81-79.
BREE: Maio, Terclavers, Herman 16, Sappenberghs 13, Mensah Bonsu III 18, Watson 20, Campbell 14.
RBT ANTWERPEN Van Hoecke 8, Lauwerijs 4, Gudfinsson 5, Vanderscure 2, Dupont 16, Huggins 10, Baert 11, Huger 23.

.

Nu in het nieuws