Bertels en Magdeleyns halen podium

Print
WK waterskiracen
BR>OROPESA - De eerste koers van het WK in Spanje bracht een lach en een traan. Peter Bertels en Christel Magdeleyns haalden een podiumplaats, juniorfavoriet Tim Lisens kwam niet uit de startblokken.
Op de licht deinende Middellandse Zee voelde Filip Vervecken zich in zijn sas en lag lang in een comfortabele tweede stelling achter de Brit Darren Kirkland. Halfweg kwam de Viersel-skiër ten val en eindigde op de twaalfde plaats. Zijn clubgenoten Peter Bertels en Micha Robijn skieden op veilig wat hen een knappe derde en vierde rang opleverde. Tweevoudig wereldkampioen Kirkland sloeg een laatste offensief van de Australiër Stephen Robertson af en won met meer dan een halve minuut voorsprong.
Christel Mageleyns (VVW Kuringen) deed het schitterend bij de meisjes-juniores en lag lang in koppositie. Ze werd derde na de Amerikaanse Lathrop en de Australische Procter.
Bij de jongens was er eerst een valse start waarbij Tim Lisens en Steven Van Gaeveren niet uit de startblokken kwamen. Bij de herstart lukte dat ook niet voor Lisens wegens ernstige motorproblemen aan de F1-boot van Nico Bertels. Dit betekent uiteraard een zware klap voor de jonge belofte uit Hasselt. Hij zal in de volgende race aanzetten met zijn eigen boot. De Australier Cheetham won, Van Gaeveren werd nog vijfde.
Bij de vrouwen F1 stond er geen maat op de Australische Hamilton. Lena Feringa werd nog achtste in dit hoge gezelschap.

.

Nu in het nieuws