D04 S07 rand Sint-truiden

Print

Trainerspraat

BR>SIN-TRUIDEN - Twintig minuten lang gaf Sint-Truiden zaterdagavond de indruk dat de verwachte wederopstanding een feit was. Met enthousiast en aanvallend voetbal over de flanken leek de crisis bezworen. Poll Peters zag zijn ploeg weer de patronen van vorig seizoen op het veld leggen. Maar STVV haalde daarmee niet eens het halfuur. De ploeg stuikte plots in mekaar en kraakte mentaal nadat Aalst de gelijkmaker had genet. Wat daarna volgde, was Staaien onwaardig, een blamage. De kopjes zakten steeds dieper tussen de schouders, het laatste greintje weerbaarheid verdween. Mentaal of fysiek ineengestort? Poll Peters wist het ook niet meer. Hij laste gisterenvoormiddag een extra-training in om de kegels nog maar eens recht te zetten.
"Na zo een goede start, zo sterk terugvallen, dat roept inderdaad vragen op", aldus Peters. "Of het een mentale of een fysieke kwestie is? Als ik dat maar eens wist, dan hadden we meteen de oplossing gevonden. Maar ik vind wel dat er de jongste weken genoeg is gepraat. Aan alle gesprekken moet ooit een einde komen, het wordt nu tijd voor prestaties. Daarom die training op zondagvoormiddag."
De verplaatsing van volgend weekend naar Anderlecht is niet direct een gelegenheid om de wederopstanding in te luiden. Maar daarna thuis tegen Harelbeke zal STVV de eerste overwinning van het seizoen moeten binnenhalen. Het worden beslissende dagen voor Poll Peters.
Zaterdagavond reageerde de bestuurstop nochtans opvallend sereen. Technisch-directeur Mangelschots bleef pal achter zijn trainer staan en ging ervan uit dat ook het bestuur op dezelfde lijn zat.
"We speelden twintig minuten goed. Dat moeten er veertig, zestig en straks tachtig worden", zei Mangelschots. "Op één week zal dat niet gaan, dat weet ik ook. Maar het zou te gemakkelijk zijn nu naar de trainer uit te halen." Toch gaf Guy Mangelschots aan dat het tij nu snel moet keren. "We zijn nog maar vijf wedstrijden ver en we krijgen nog kansen genoeg om de zaken recht te zetten. Maar we zitten in een serieus dal en dit kan natuurlijk niet eeuwig blijven duren. Poll Peters weet dat zelf ook. Het zal beter moeten. Te beginnen volgend weekend tegen Anderlecht."

.

Nu in het nieuws