Fatokun behoedt Antwerp voor eerste nederlaag

Antwerp en Cercle nemen elk een helft voor hun rekening

BR>

DEURNE -

Antwerp leed tegen Cercle Brugge zijn eerste puntenverlies en moet de leiderplaats aan La Louvière laten. Het was super-invaller Bimbo Fatokun, alweer hij, die de Great Old met een laat doelpunt een logische puntendeling bezorgde. Antwerp liet het vooral afweten in een lamentabele eerste helft.

Antwerp 1

Cercle Brugge 1

De ploeg van Regi Van Acker had haar goede voornemens duidelijk in de kleedkamer gelaten en moest de hele eerste helft het spel ondergaan. Een enthousiaster en snediger Cercle legde toen bij momenten fraai combinatievoetbal op de mat zonder voor veel écht doelgevaar te zorgen.

"Die lakse eerste helft kost ons de drie punten", sakkerde Regi Van Acker na afloop. "Laksheid gecombineerd met het slechte tactische spel van ons middenveld."

Vooral de ruimte die Philip Piedfort op de linkerflank kreeg stak de ogen uit. Jonas De Roeck rende van hot naar her maar kreeg geen voet aan de grond. Van Acker nam zijn jonge verdediger in bescherming.

"Dat zoiets gebeurde, verwijt ik aan ons middenveld", aldus de trainer van Antwerp. "Van Britsom en Campara trokken veel te veel naar rechts en lieten op links de ruimte. Ik heb me daar tijdens de rust kwaad over gemaakt want het zijn toch twee jongens met voetbalverstand."

Op links beschikt Van Acker na de blessure van Jurgen De Neys niet over een echt alternatief. De Neys begint pas deze week met de bal te oefenen en maakt wellicht pas binnen twee weken zijn wederoptreden. De Roeck speelt liever centraal en de rechtsvoetige Mücher, zaterdag niet in de kern, voelt zich beter in zijn sas op de rechterflank.

Dat Antwerp na de rust een stuk beter voor de dag kwam had vooral te maken met de gezonde dosis agressiviteit die toen wèl in de ploeg stak. "Maar precies op het moment dat we de match in handen nemen, komt Cercle op voorsprong", stelde Van Acker vast. "De groep heeft er nadien alles aan gedaan om het tij te keren. Op basis van onze tweede helft vind ik dat we een punt verdienden."

Er was opnieuw een bevlieging van joker Fatokun nodig om de zaken half recht te trekken. Dat scheidsrechter Bourdouxhe in de slotfase geen graten zag in enkele dubieuze schermutselingen in het strafschopgebied zorgde voor een boel irritatie en frustratie in het Antwerpse kamp. De link werd op de Bosuil snel gelegd. Het spook dat Jozef Hus heet, waarde immers rond. Ex-scheidsrechter Hus was aanwezig als controleur voor Bourdouxhe.

"Wie Antwerp van nabij volgt, weet dat de geest van Hus hier voor nare gevolgen kan zorgen. En nu was hij zelfs lijfelijk aanwezig. Ik ben echt benieuwd naar het rapport dat hij zal opstellen over de tweede helft van deze Waalse scheidsrechter. De manier waarop hij zich manifesteerde, zegt genoeg. Iedereen kan een slechte match fluiten, maar dit is overdreven", gaf Van Acker lucht aan zijn ongenoegen.

Nu in het nieuws