"Doel bereikt"

SINT-NIKLAAS -

"Bij het begin van dit seizoen had ploegleider Piva me lachend gezegd dat de nationale titel tijdrijden voor De Volder of mij moest worden. Dat doel heb ik dus alleszins bereikt. Nochtans vlotte het aanvankelijk niet al te best. Maar toen ik halverwege hoorde dat ik de beste tijd had gerealiseerd, begon het wel rond te draaien. Ik kreeg bovendien Van Goolen als mikpunt en dat doet je nog dat tikkeltje sneller rijden. Het klopt dat ik me dit seizoen nog niet vaak in de kijker kon rijden. Vergeet dan wel niet dat we met de ASLK-ploeg vaak in het buitenland rijden. Ik stond 25 keer aan de start in Italië en reed ook alle grote wedstrijden. Ik heb heel wat bijgeleerd dit jaar. Op het WK tijdrijden in Verona hoop ik beter te doen dan op het EK in Portugal."

K.L.

BR>

"De sterkste wint"

SINT-NIKLAAS -

Van Mechelen vertrok als topfavoriet op de Grote Markt. Uiteindelijk werd het

maar

een derde plaats. Toch kon de Brasschatenaar vrede nemen met dat brons. "Als je met ruim een halve minuut geklopt wordt dan moet je durven toegeven dat de beste gewonnen heeft. Ik zat nochtans behoorlijk in kadans, maar moest enkele keren schakelen van mijn veertien naar mijn vijftien. Dat geeft aan dat ik niet super was. Toch heb ik me vandaag verzekerd van een ticket voor het WK. Samen met Stefan Wijnands. Dat verzacht het feit dat ik vandaag geen goud haalde."

"Geen WK ondanks goud"

SINT-NIKLAAS -

"Ik vertrok als topfavoriet, maar toch had ik er geen goed oog in", vertelde de nieuwe kampioene achteraf. "Ik was vrijdag nog diep moeten gaan in de Ronde van Nederland om mijn goede plaats in het klassement te vrijwaren. Ik vreesde dat ik zulks vandaag zou moeten bekopen. Blijkbaar was niemand in staat om me te bedreigen. Toch kan het goud van vandaag me niet verleiden om op het aanstaande WK mijn kandidatuur te stellen voor de chronorace. Ik weet dat ik op internationaal vlak tekort schiet om bij de eerste tien te geraken. Het heeft dus weinig zin om me enkele dagen voor het WK op de weg, dat me wel beter zou moeten liggen, uit te sloven. Dan verkies ik liever een doorgedreven trainingsrit die dag."

Freddy Willockx wilde BK stopzetten

SINT-NIKLAAS -

Freddy Willockx liet zich zondagmiddag van zijn smalste zijde zien. Rond het middaguur belde de ex-burgemeester van Sint-Niklaas naar huidig burgervader Foubert met de eis om de wedstrijd onmiddellijk stop te zetten. De stad zou zogezegd

op stelten staan

en dat was ontoelaatbaar. Uiteraard werd die vraag terzijde geschoven. Een onbegrijpelijke reactie voor iemand die er vroeger toch prat op ging dat de Ronde van Vlaanderen op

zijn

marktplein van start ging. BWB-voorzitter Laurent De Backer kon er alleszins niet mee lachen.