"Drie moeilijk ballen heb ik moeten pakken"

Print
Doelman Schuermans helpt Geel aan vierde gelijkspel in kleurloze voetbalpot
BR>GEEL - "Potteke stamp", zo omschreef Jo Geerinckx de kleurloze partij zaterdagavond in het Leunenstadion. De thuisverdediger deelde hiermee de mening van al de moedigen die tot het eindsignaal bleven. Een alweer door zijn supporters fel belaagd Standard eiste in de slotminuten de schaarse doelkansen op. Het botste telkens op keeper Ronny Schuermans, die Geel aan zijn vierde gelijkspel op rij hielp.
Tomislav Ivic opteerde ook in de voor hem mogelijk laatste wedstrijd als dirigent van Standard voor zijn gekende tactiek van voetbal zonder middenveld. Vermits Geel zich liet verleiden hetzelfde te doen en beide verdedigingen baas bleven over het aanvallersvolk, kon de wedstrijd nooit bekoren. 'Ivic go home' galmde het voortdurend tussen de in opmaak zijnde tribunes van het Leunenstadion. En zowaar neuriede ook de neutrale supporter na negentig minuten mee. Alleen in blessuretijd leek Standard bij machte de patstelling van de thuisploeg te ontwrichten. Pierre, Lukunku en Mbo Mpenza kregen de kansen om hun heetgebakerde achterban te sussen, maar Ronny Schuermans stond pal.
"Drie moeilijke ballen heb ik moeten pakken, maar daar sta ik dan ook voor in het doel", wuifde Schuermans alle lof weg. "In Lokeren heb ik geen bal gezien en vandaag tot de 88ste minuut ook niet, dan ben je al eens blij de handen uit de mouwen te mogen steken. Ik win misschien een punt voor de ploeg, maar dat is onbelangrijk. Vandaag ik, morgen een ander."
De Genkenaar besefte wel dat zijn individuele prestatie in fel contrast stond met deze van sommige andere pionnen in het Geelse kamp.
"Ach, we pakken een punt, maar daarmee is ook alles gezegd. Het was niet goed vandaag. Voldoende inzet en goede wil, maar te veel respect voor de tegenstander. We hebben het spelletje van de 'lange ballen' meegespeeld. Nochtans had de trainer ons vooraf gewaarschuwd voor de Ivic-tactiek."
Misschien had het feit dat Bruno Versavel nooit in de wedstrijd zat wel iets met de inspiratieloosheid van Geel te maken.
"Ons middenveld was enerzijds onvoldoende creatief. Anderzijds speel je ook maar zo sterk als de tegenstander het toelaat. Ik vrees dat we ditmaal moesten buigen voor een sterkere opponent. Jef Delen, Bjorn Daelemans en Peter Meeusen zijn toch niet van de traagsten, hé. Wel, zij zaten volledig in de greep van hun lijfwachten. Onze voorlijn werd de voorbije twee jaar nooit zo gekortwiekt. Onze flanken slaagden er nooit in hun mannetje voorbij te lopen. Als je weet dat het gevaar dat wij scheppen overwegend uit onze vleugels ontspruit, dan is de rekening vlug gemaakt. Misschien dat we straks met Zefilho erbij beter gewapend zijn. Als hij het niveau van bij Lierse haalt, dan is hij een versterking."
Vier keer niet verloren, maar nog steeds maar vier punten.
"Van paniek is geen sprake. Iedereen wenste ons bij de competitiestart de laatste plaats toe. We staan er nog steeds niet en ik ben ervan overtuigd dat ze ons daar niet gaan zien. Onthoud maar dat we in onze laatste vier partijen maar twee tegengoals incasseerden en dat buiten Standard de overige ploegen waarmee we de buit deelden meer kregen dan ze verdienden."

.

Nu in het nieuws