"Sommige spelers zijn beschaamd omdat ze Hellers te weinig steunden."

Print

Situatie voor Ivic wordt onhoudbaar

BR>GEEL - "Ivic ongewenst", "Ivic go home", "Ivic out, Hellers in", "Middelmatige club zoekt bestuur", het is slechts een greep uit de vele spandoeken die de Standard-supporters zaterdag in Geel met veel verbale kracht ondersteunden. Hoe lang kan deze situatie nog zal aanslepen, weet niemand. Het Satandard-bestuur doet of zijn neus bloedt.
Pierre Delahaye: "we mogen ook niet alles negatief bekijken. Na drie nederlagen is dit punt een eerste positieve ervaring. De kansen om te scoren waren er trouwens. Als we vrijdag tegen Charleroi winnen, is de ploeg weer gelanceerd en verdwijnt de huidige onvrede met alles en nog wat automatisch."
Wishful thinking? het lijkt er sterk op. De supporters pikken niet langer de langzame maar zekere teloorgang van hun club. Zowel trainer als bestuur wordt wanbeleid verweten. Er wordt met harde acties gedreigd. Volgende vrijdag al tegen Charleroi. Ook de spelers zijn niet langer bereid uit angst voor represailles hun mond te houden.
"Onze groep kan gemakkelijk meedraaien tussen de eerste vijf van de competitie", zuchtte Mbo Mpenza. "Waarom het niet lukt? Goeie vraag. Wij volgen de tactische richtlijnen van de trainer. Maar zelfs met de beste wil van de wereld kan geen van ons op twee plaatsen tegelijk zijn. Iedereen speelt met schrik. De druk, zowel van binnen- als van buitenuit, is onmenselijk groot geworden. Alle vertrouwen is weg. Wij hoopten dat het gesprek tussen Guy Hellers en de trainer iets zou oplossen. Met uitzondering van enkele spelers stond heel de groep achter onze kapitein. Nu zitten veel jongens met een gevoel van schaamte omdat ze Guy onvoldoende hebben gesteund."
"Zelfs op de invallersbank staan de zenuwen van iedereen zowat op knappen", zegt Bernd Thijs. De Limburger mocht zich drie kwartier warmlopen maar kwam toch niet op het veld. "Het seizoen is pas begonnen en de groep lijkt al voetbalmoe. We hebben dringend een transfusie nodig."
Na de wedstrijd wachtte de spelers nog een onaangename verrassing. Om hun te beschermen tegen de woede van een honderdtal verbolgen Standard-supporters werden ze onder begeleiding van elk drie rijkswachters één voor één naar de spelersbus geloodst. Trainer Ivic viel toen al in geen velden of wegen meer te bespeuren.

.

Nu in het nieuws