"De druk neemt opnieuw toe"

Nico Van Kerckhoven kent weer slechte seizoenstart met Schalke 04

BR>

ANTWERPEN -

Net als vorig seizoen gaat het Schalke 04 niet voor de wind. De werkgever van het Belgische trio Wilmots-Van Kerckhoven-Goossens telt na vier speeldagen evenveel punten en moet zich voorlopig tevredenstellen met een figurantenrol in de middenmoot van de Bundesliga. "De druk neemt opnieuw toe", zucht Nico Van Kerckhoven.

Duitsland

De druk neemt inderdaad toe in Gelsenkirchen, waar men na het voorbije miserabele rampseizoen niet langer zin heeft in nog een jaar

anonimiteit

. "Zaterdag, tegen nieuwkomer Unterhaching, moeten we absoluut winnen. Anders staat de boel hier op springen", stelt Van Kerckhoven.

Huub Stevens startte zaterdag in Leverkusen met zijn Belgisch trio in de basis. Nico Van Kerckhoven blies na de 3-2 nederlaag warm en koud. Enerzijds werd hij overladen met positieve kritieken in de Duitse pers, anderzijds lag de tweede thuisgoal hem zwaar op de maag. Die mocht op naam van de Lintenaar geschreven worden.

"Dan kan je in feite niet van een goede match spreken", weet Nico. "Ook al leverde ik voor het overige een foutloze prestatie. Hoe dan ook, ik groei stilaan naar mijn beste vorm toe. Ook dat is belangrijk. Die dubbele uitstap met de Rode Duivels kwam voor mij net op tijd."

"Zaterdag moeten we winnen tegen Unterhaching. Anders staat de boel op springen."

Nico Van Kerckhoven

Een goed gevoel in en met België, maar voorlopig kommer en kwel in het Park-stadion van Schalke.

"Telkens je verliest, wacht een erg woelige week. De entourage wordt al een beetje onrustig. We hebben dus niet langer tijd te verliezen en moeten ons herpakken."

De ambitie van Schalke lag tussen de eerste en zesde plaats. Van dat doel is de club nog een eind verwijderd, ook al voetbalde ze de afgelopen weken verre van slecht.

"We zitten opnieuw in hetzelfde straatje als vorig seizoen. Tegen Leverkusen kwamen we al voor de vierde keer op voorsprong, maar we vergeten telkens de marge uit te bouwen. Op een kwartier tijd richtte Leverkusen een ware ravage aan en stonden we twee goals in het krijt. Het wordt de komende week dus opnieuw achter de feiten aanhollen en de kloof proberen te dichten. We kunnen niet langer goochelen met een waslijst van blessures. Neen, we moeten op het veld antwoorden en de goede prestaties van de voorbije weken omzetten in winst."

Nu in het nieuws