Schipper neemt revanche

Print
Ex-Berchemnaar scoort het beslissende doelpunt
BR>WILLEBROEK - Aan één flits had ex-Berchem-speler Tom Schipper genoeg om net voor tijd het beslissende doelpunt te scoren en de hele geel-zwarte aanhang op zijn plaats te zetten. Die had Schipper immers negentig minuten lang scheldwoorden naar het hoofd geslingerd die eerder op een schutting dan op een voetbalveld thuishoren en waarvoor menigeen zich schaamde. Een schitterende revanche dus.

Willebroek 3


Berchem 2


Na zes minuten al loste Van Veer een dertig meter lange vrijschop van Tolic en stond het 0-1. Willebroek, dat voordien al via Cornet een knappe kans had gehad, kreeg een klets om de oren en moest zich even herpakken. Dat gebeurde al na twintig minuten toen Wouters een schot van Schipper redde, maar een goed gevolgde Van Brandt rustig afmaakte: 1-1. Willebroek trok zich daaraan op en kwam in de wedstrijd, maar het bleef langs beide kanten oppassen, vooral ook omdat Cox duidelijk zijn vizier aan het scherpstellen was.
De tweede helft startte zoals de eerste: met een vroeg Berchems doelpunt van Cox ditmaal en Willebroek geraakte vanaf dan nog maar moeizaam vanonder het bezoekende juk. Een toch wel licht toegekende strafschop (handspel) bracht de thuisploeg rond het uur nog gelijk, maar iedereen dacht toen wel dat de lokale dosis geluk op was. Berchem werd zichtbaar zenuwachtiger, maar toch ook nog gevaarlijker. Eerst dwong Verrept Van veer in een reeks van drie hoekschoppen tot een zeer sterke redding, nadien had Lereu een grote kans en ondervond ook Cox van dichtbij dat Van Veer sterker stond te keepen dan in de eerste helft.
Op een moment dat nog altijd iedereen een Berchem-doelpunt verwachtte, wist Schipper voor één keer bewaker Crève van zich af te schudden en aan die flits had hij genoeg om de 3-2 op het bord te knallen. Doelpunt waarmee hij ontzettend blij was, ook al omdat Schipper negentig minuten lang van de Berchem-supporters het hele scheldwoordenboek had geciteerd gekregen. "Dit is mijn mooiste zondag van het jaar, dat weet ik nu al", zei hij nadien. Dat een puntendeling op zijn minst logischer had geweest, kon hem dan ook worst wezen.
Scheidsrechter: Colemonts.
WILLEBROEK: Van Veer, De Backer, Hermans, Verdyck (89' Michiels), Van Steenwinkel, De Wachter, Kreydt, Cornet, Schipper, Van Brandt (25' Wesse) , Van den Eede.
BERCHEM: Wouters, VandenKeybus (46' Taeymans), Crève, Tolic, Vercammen, De Kavet, Mattheeusen, Balemans, Lereu, Cox, Verrept (64' Heremans).
Doelpunten: 6' Tolic 0-1, 20' Van Brandt 1-1, 48' Cox 1-2, 59' Cornet 2-2 (strafschop), 87' Schipper 3-2.
Gele kaarten: Vercammen, Schipper.

.

Nu in het nieuws