Topper in ArenA onbeslist

Match van de week
BR>

Ajax 2


Feyenoord 2


AMSTERDAM - De waardeverhoudingen op Nederlands grondgebied blijven ook na de klassieker tussen Ajax en Feyenoord één groot vraagteken. In een aardig gevulde ArenA leek Ajax geruime tijd op weg naar winst, maar een sterke tweede periode van rivaal Feyenoord bracht uiteindelijk rechtvaardige 2-2 cijfers op het bord.
Ajax wou duidelijk wat goed maken en startte snedig. Even voorbij het kwartier trapte Richard Knopper een vrijschop haarfijn binnen. De Amsterdammers leken Feyenoord plat te drukken maar kwamen niet aan de bevrijdende tweede treffer. Die kwam er kort na rust wel, op een moment dat Feyenoord het gaspedaal dieper indrukte en de gelijkmaker meermaals in zicht kreeg. De kleine Wamberto kopte - tegen alle verhoudingen in - een voorzet van Laudrup binnen. Ajax werd op eigen helft gedreven en Bosvelt scoorde de gelijkmaker met een grondscherend schot. Kalou kopte de logische gelijkmaker langs Grim en in de slotfase trof een vrijschop van Van Gastel zelfs nog de paal.
Beide trainers konden leven met het resultaat, maar hekelden het tijdstip van spelen.
"Ik moest deze week negen internationals missen en dan staat zo'n belangrijke match geprogrammeerd", sakkerde Jan Wouters. "Toch ben ik relatief tevreden, ook al kwamen we serieus in de problemen toen Feyenoord na rust druk uitoefende. Jongens als Verlaat en Winter hielden zich onvoldoende aan hun opdracht. Daar moet nog aan gewerkt worden. Neen, het nieuwe Ajax staat er nog niet."
Ook Leo Beenhakker was tevreden met de gang van zaken.
"Enkel jammer dat we niet over Tomasson of Samardzic konden beschikken. Die gasten hadden nog een offensief surplus kunnen brengen. Na de rust gingen we echt offensief spelen en dan merkte je dat Ajax in de problemen kwam."
Scheidsrechter: Van der Ende.
Toeschouwers: 51.234.
AJAX: Grim, Nieuwenburg, Verlaat, Winter, De Cler, Knopper, Witschge, Laudrup, Dani (81' Vierklau), Arveladze (46' Wamberto), Machlas (57' Reuser).
FEYENOORD: Dudek, Van Gobbel, Van Wonderen, Konterman, Paauwe, Van Gastel, De Visser, Bosvelt (60' Rzasa), Kalou, Van Vossen (60' Cairo), Cruz (76' Kornejev).
Doelpunten: 17' Knopper 1-0, 58' Wamberto 2-0, 59' Bosvelt 2-1, 68' Kalou 2-2.
Gele kaarten: Winter, Arveladze, Paauwe, Cruz, Van Gastel, De Visser.

.

Nu in het nieuws