Kwik plooit in tweede helft tegen sterker Borgerhout

Print
Korfbal
BR>ANTWERPEN - Twee verrassende ruststanden. Catba leidde tegen titelverdediger AKC halfweg met 7-5 en in het Borgerhoutse Te Boelaerpark was het Kwik dat met een 5-6 voorsprong tussen het stof naar een schaduwplek zocht. Maar aan de meet waren het toch de favorieten AKC én Borgerhout die ruim wonnen.
Kwik begon sterk tegen medeleider Borgerhout en niets liet vermoeden dat de uiteindelijke 18-11 Borgerhout-zege nog zo riant zou worden. Bij Kwik speelden, vooral afwerkend dan, Bartje De Vijlder (3) en Kevin De Waele (4) een productieve partij. Borgerhout was vooral dan langs vrouwenzijde fel benadeeld in gestalte en moest alle zeilen bijzetten om de Kwik-voorsprong tot de minimum te beperken. En dat gebeurde vrijwel onmiddellijk nadat Björn Elewaut de tweede helft in gang floot. Liefst vier doelpunten op een rij, Gentenaar Christof Vanderbeken, twéémaal Michaël De Geest en Krisje Embrechts zorgden voor een 9-6 voorsprong. Vanaf dan was Kwik steeds op achtervolgen aangewezen. Borgerhout kon gestaag zijn voorsprong uitbouwen en het Kwik-liedje wa al te vlug uitgezongen.
Borgerhout coach Ivo Goossens weet nu hoe het verder moet. "Vooral het verder inpassen van onze nieuwelingen en het misschien nog productiever maken is één van onze eerste bekommernissen. De huidige reeksindeling is voor ons natuurlijk een zaak maar we zullen toekomstgericht aan het loting-systeem toch iets moeten doen om de competitie attractiever te maken".
BORGERHOUT: Nelen 2, Vanderbeken 2, Embrechts 3, W. Van der Elst, De Geest 5, Smet 1, B. Van der Elst 2, Roels 3.
KWIK: Commers 1, Mertens 2, Dunon 1, Deconinck (55' Verleene), De Waele 4, De Vijlder 3, Verhulst, De Mets.

.

Nu in het nieuws