Goedkope strafschop op Kabemba is beslissend

Print

RH Gent 2

BR>

Hoogstraten 1


GENTBRUGGE - Het was meer dan begrijpelijk dat de spelers van Hoogstraten na de wedstrijd het vertikten om nog handjes te schudden met scheidsrechter Huet. In de slotminuut wurmde Kabemba zich tussen een bos verdedigers om gewillig tegen de vlakte te gaan. Dat de ref hierin een strafschopfout had gezien kon op geen begrip rekenen.
De frustratie was des te groter omdat Hoogstraten kon terugblikken op een behoorlijke prestatie. Nadat Wuytack een vrijschop snoeihard voorbij Van Gestel had getrapt stond men geen doelpunten meer toe. Niet onverdienstelijk tegen een Gentse ploeg die op stilstaande fasen de verdediging aanvulde met het kopbalsterke spitsenduo Kabemba-Wuytack en ondertussen de aalvlugge Bangura een bank naar voor schoof.
De tweede periode leek een identiek verloop te kennen tot trainer Van De Ven Heijstek in de ploeg bracht. De invaller betrok Huygen in de combinatie en werd nadien gehaakt in de strafschopzone. Heijstek zette zelf de elfmeter om. Hoogstaten zag mogelijkheden en Huygen trof de paal. Gent herstelde zich en kreeg kansen langs Wuytack en Ouertani. Goed wegkomend nadat Verstuyft de paal had getroffen leek een gelijkspel in de maak tot de ref en Kabemba er anders over oordeelden.
Scheidsrechter: Huet.
RH GENT: Hofman, Engels, Geeraert, Verstuyft, Ouertani, Wuytack (77' Joos), Kabemba, Van Laere, Bangura (61' Kolendowicz), Mahieu (61' De Stryker), Taerwe.
HOOGSTRATEN : Van Gestel, Sabhaoui, Tom Van Der Goten, Meseure, Nico Van Der Goten (77' Palmers), Beyers, Huygen, Cuyvers, Staes (64' Van Dooren), Swaegers (56' Heijstek), Verstappen.
Doelpunten: 21' Wuytack 1-0, 58' Heystek (strafschop) 1-1 , 90' Kabemba(strafschop) 2-1.
Gele kaarten: Verstuyft, Kabemba, Van Der Goten.

.

Nu in het nieuws