Primerose en Madison nieuwe Belgische kampioenen

Print
Tennis
BR>DIEST - Zaterdag, in het hol van de leeuw, heeft Primerose voor de vierde maal op rij de nationale interclubtitel in eerste afdeling mannen veroverd. Hun wedstrijd gisteren tegen Eupen was louter een formaliteit. Bij de vrouwen pakte het gepromoveerde Madison voor het eerst de nationale titel.
De ontgoocheling bij het Diestse bestuur was heel groot. Zij zagen zowel bij de mannen als vrouwen de trofee aan hun neus voorbijgaan. "En zeggen dat deze maal het geluk aan onze kant stond", vertelt Dick Lahou. "Na een uitzonderlijk en fantastische prestatie zaterdag tegen Primerose in de enkels, Filip Dewulf won van Younes El Aynaoui (25st op ATP-ranking), Dick Norman versloeg Christophe Rochus en Tom Vanhoudt zette Kris Goossens opzij, kon de zege ons niet meer ontglippen. In de dubbels waar we tot dan nog geen partij verloren, lieten onze jongens het volledig afweten. De broertjes Rochus, het duo Willems-Fontaine en El Aynaoui-Aerts kwamen verrassend sterk uit de bus en gaven ons, tot eenieders verbazing, de doodsteek. De winst van onze meisjes tegen Ostend en Euro Barchon mocht ook al niet baten. Madison liet eveneens geen steek meer vallen en kaapte als outsider de titel weg."
De club uit Ninove werd (zonder grote vedetten maar altijd aantredend met een voltallige ploeg) verdiend de nieuwe Belgische kampioen. Indien Diest had kunnen rekenen op Kim Clijsters, Leopold op Dominique Monami-De Roost en Ostend op Laurence Courtois en Patty Van Acker, dan had de competitie ongetwijfeld een spannender en een andere wending gekregen.
Ostend en Euro Barchon degraderen bij de vrouwen. Bij de mannen kon De Jasmijn de kapitale match tegen Fayenbois niet winnen en gaat na één jaartje eerste afdeling opnieuw met Eupen naar tweede.

.

Nu in het nieuws