Eerste Antwerpse derby eindigt onbeslist

Print
Zaalvoetbal
BR>ANTWERPEN - Na drie speeldagen is het duidelijk geworden dat Sint-Truiden in dit enorm zwaar overgangsseizoen met 34 competitiewedstrijden opnieuw als groot titelfavoriet naar voor moet geschoven worden. In de absolute Limburgse topper tegen Genk bevestigde de ploeg van de als zaalvoetballer van het jaar gelauwerde Selimovic met een 4-6 overwinning die prognose en leidt nu met het maximum van de punten alleen de dans. Mortsel, Genk, Charleroi en Herentals volgen reeds op drie lengten.
Er moet wel aan toegevoegd worden dat door de onbeschikbaarheid van de sporthal in Herentals de tweede weektopper Herentals - Charleroi uitgesteld werd, zodat deze twee achtervolgers met een wedstrijd minder gespeeld eveneens nog het maximum tellen. Ook Ranst blijft nog ongeslagen, maar verspeelde wel vier eenheden. Vrijdag geraakte Ranst in de derby met nieuwkomer Brasschaat opnieuw niet verder dan een gelijkspel.
Aanvankelijk zag het er naar uit dat Brasschaat geen verhaal in huis had. Plompen en Aertgeerts trapten het vlot en gevaarlijker combinerende Ranst vrij vlug op een 0-3 voorsprong en met een 1-4 tussenstand dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Na de pauze werden de rollen echter omgedraaid en wat niemand meer verwacht had, gebeurde toch. Onder impuls van de zich herpakkende Breugelmans, die zelf twee keer scoorde, en met de inbreng van de blijkbaar te lang op de bank gebleven Van Tricht en Derkinderen, zorgde Brasschaat voor een sensationeel slot. Van Tricht tekende met een magistrale treffer op de valreep voor het op basis van de tweede helft verdiende punt.
Mortsel kende deze keer nauwelijks problemen met Beverst en had aan een sterk eerste kwartier genoeg om de winst veilig te weten. Uitblinker Beyers, De Kerf, Ploegaerts, en Vergauwen zorgden toen voor een geruststellende 4-0 voorsprong. Beverst geraakte vanaf dan beter in de wedstrijd, maar meer dan twee tegengoals zaten er niet in. Beyers en De Kerf veegden daarop de spanning terug weg met twee bijkomende doelpunten.

.

Nu in het nieuws