Weinig verrassende winnaars op eerste Belgisch kampioenschap tijdrijden

Weinig verrassingen bij de jeugd, nog minder bij de vrouwen. Ludivine Henrion (nieuwelingen), Ine Wannijn (geselecteerd voor het WK tijdrijden) en Heidi Van de Vijver bij de elite deden wat van hen verwacht werd: vlot winnen. Opmerkelijk was wel dat na afloop van de eliterace niemand van de topdrie bereid was zich kandidaat te stellen voor het WK. Van de Vijver - geen drie uur nadat ze afmeldde werd ze toch geselecteerd door de bond, wordt dus vervolgd - verwacht meer heil van de weg, de afscheidnemende Decottenier acht zichzelf te oud en Van Damme is naar eigen zeggen te groen.

K.L./G.V.

BR>Bij de nieuwelingen werd Jurgen Van den Broeck vooraf wel verwacht in de topvijf, maar dat hij zou winnen was veel minder vanzelfsprekend. Wegkampioen Giancola moest evenwel zijn meerdere erkennen in de renner van Heist Sp. Met Anton Wouters kwam hier nog een tweede Antwerpenaar op het podium.

Ook bij de juniores stonden twee Antwerpse medaillewinnaars, maar zij werden wel voorafgegaan door een Oost-Vlaming. Kevin Van Impe eigende zich zonder discussie de trui toe. De Weert (samen met Van Impe geselecteerd voor het weg-WK) en Van Mechelen (Treviso-ticket voor de tijdrit) moesten respectievelijk 25 seconden en 37 seconden toegeven. Ze legden zich sportief neer bij zijn meesterschap.

Limburg boven bij de beloften. Jan Kuyckx en Gert Steegmans - sinds gisteren zeker van een selectie voor het WK chronoracen - vochten een spannend duel uit dat eerstgenoemde in zijn voordeel beslechtte. Het verschil tussen beide heren bedroeg slechts zes seconden.

Niks nieuws onder de zon bij de profs. Marc Streel griste WK-selectie en tricolore trui mee, Bert Roesems (reserve voor Treviso) en Thierry Marichal stonden op trapjes twee en drie.

Local hero

Tom Steels, vierde, pakte naast het podium.

WK-selecties

TIJDRIJDEN:

Meisjes junioren:

Ine Wannijn.

Dames elite:

Heidi Van de Vijver.

Jongens junioren:

Wouter Van Mechelen, Stefan Wijnands.

Heren beloften:

Jan Kuyckx, Gert Steegmans.

WEGRIT:

Meisjes junioren:

Corine Hierckens, Veerle Ingels.

Dames elite:

Heidi Van de Vijver, Vanja Vonckx, Cindy Pieters, Lensy Debboudt.

Jongens junioren:

Wim De Vocht, Kevin De Weert, Ben Thaens, Kevin Van Impe (voor de vijfde plaats zijn Frederik Pieters en Geert Steurs kandidaat).

Heren beloften:

Christophe Brandt, Kevin Hulsmans, Steven Kleynen, Björn Leukemans (voor de vijfde plaats zijn Jehudi Schoonacker, Wesley Theunis, Tom Serlet en Nico Sijmens kandidaat).

Nu in het nieuws