D09 S03 Wallwork

ANTWERPEN - De klapper tussen Liverpool en Manchester United eindigde zaterdag op een 2-3 zege voor de landskampioen. Dat eindresultaat werd in grote mate bepaald door Carragher, die met twee own goals een ruim aandeel had in de zege van de bezoekers. Opmerkelijk was ook het optreden van ex-Antwerp-speler Ronnie Wallwork, die kort voor de pauze Nicky Butt kwam vervangen.
BR>Het beroep van Wallwork tegen zijn levenslange schorsing - na de incidenten bij Antwerp - La Louvière - wordt vrijdag op de Belgische voetbalbond behandeld maar intussen heeft de Brit via de kortgedingrechter alvast tot dan opnieuw zijn volledige vrijheid verworven. Daar maakte hij zaterdag dankbaar gebruik van. Manager Alex Ferguson gooide hem kort voor de pauze tussen de lijnen om Nicky Butt te vervangen.
"Van Wallwork moet je geen reactie of commentaar verwachten", gaf Ferguson achteraf mee. "Niet over de match zelf, niet over de zaak. Ik heb hem tot en met vrijdag spreekverbod opgelegd. Ja, ik neem hem in bescherming. Hij is de voorbije maanden door een hel gegaan."
Toch behoorde Wallwork zaterdag tot het kransje gegadigden voor de topper in Liverpool.
"Hij verdiende een speelkans. Hij was gewoon voortreffelijk met de invallers tegen Leeds. Ik kon niet langer naast hem kijken, ook al stapelden de problemen rond zijn persoontje zich de voorbije weken op. Het is gewoon fantastisch hoe hij op de gebeurtenissen gereageerd heeft."
Ondanks zijn prestatie tegen Liverpool is Wallwork niet geselecteerd voor de Champions League-opdracht tegen Croatia Zagreb. Op de lijst van spelers die vooraf aan de UEFA moet voorgelegd worden, komt Wallwork niet voor. Hij kan zich in alle sereniteit op de zitting van vrijdag voorbereiden.

.

Nu in het nieuws