Te zware voorbereiding voor RBA

Print
BREE - Stefan Sappenberghs was in de wedstrijd tegen RBT Antwerpen met zijn knappe eerste helft één van de uitblinkers. Als Antwerpenaar kent hij de ploeg van Eddy Casteels door en door, en vlot volgt zijn oordeel: "Antwerpen heeft zich te goed en te zwaar voorbereid. Kijk maar naar hun vele blessures: Rowe, Huggins, Baert en anderen. Wellicht was hun gebrek aan frisheid in de beginfase daar ook een symptoom van. Ik denk dat we vandaag nog niet het echte Antwerpen gezien hebben."
BR>"Huger bracht een schitterende tweede helft, na zijn zwakke eerste. Hij monopoliseerde wel de bal te lang in de slotfase. Hij had natuurlijk felle concurrentie van onze guard Watson die zowat hetzelfde type is als Huger. Misschien iets krachtiger."
"Baert en Huggins zijn duidelijk nog niet honderd percent fit. Baert bracht enkele flitsen, maar is duidelijk (nog) niet de Baert van vorig seizoen. Yves Dupont brengt met zijn shot zijn ploeg wel terug, maar met zijn lengte moet hij meer présence uitstralen onder het bord."
"De IJslander Gudfinsson werd door onze coach gescout en hij bracht ons de juiste briefing, zodat hij practisch niet aan de bak kwam. Over Pat Lauwerijs, die mij een totaal onrechtvaardige vierde fout aan het been lapte, wil ik kort zijn. Dat is geen basketter, maar een vechtmachine, type Bellings, die alleen maar gebruikt wordt om te slaan en te trekken."
Over zijn eigen prestatie vond Stefan het alleen maar jammer dat hij door de zwakke scheidsrechters werd afgeremd, want door vlugge foutenlast vertoefde hij meer dan een halve wedstrijd op de bank.
Coach Vervaeck loofde dan weer de prestatie van die andere Antwerpenaar Danny Herman: "Danny bracht met driepunters de kering. Ditmaal kwam daar een knappe verdedigende partij op Gudfinsson bij, die slechts één keer een valabele shotpoging kon ondernemen."

.

Nu in het nieuws