D09 S04 Buitenland

Duitsland

BR> * Leverkusen deelt de leiding met Hamburg, dat opnieuw overtuigde tegen Hertha Berlijn (5-1). Präger toonde zich met drie goals bijzonder trefzeker.
* Jacky Peeters kwam met Bielefeld niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Wolfsburg.
* Kaiserslautern kreeg forfaitcijfers aangesmeerd bij Werder Bremen.

Engeland
* Bobby Robson debuteerde met een nederlaag bij Newcastle. De Magpies verloren met het kleinste verschil van Chelsea. Leboeuf zette kort voor rust een strafschop om.
* Gilles De Bilde verloor opnieuw met Sheffield Wednesday, ditmaal thuis van Everton (0-2). Onze landgenoot werd op het uur ingeruild voor Carbone. De Bilde toonde zich nochtans erg inventief tussen de lijnen en forceerde twee goede kansen. De Ket liet zijn ongenoegen bij de vervanging duidelijk blijken.


Frankrijk
* Marseille blijft op de sukkel en leed pijnlijk verlies bij Montpellier. Dugarry opende nochtans de score in de eerste minuut, maar tweemaal Delaye en Ouedec bezorgden de miljoenenploeg pijnlijke eindcijfers. Marseille moet voorlopig vrede nemen met een tiende plaats.
* Het toptreffen tussen de leiders Lyon en Auxerre eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.
* Raphael Miceli bleef negentig minuten tussen de lijnen bij Le Havre, dat niet verder kwam dan een puntendeling tegen Saint-Etienne.


Italië
* Poggi, Locatelli en Muzzi bezorgden Udinese een ruime 3-0 zege tegen Piacenza. Régis Genaux werd een kwartier voor tijd vervangen.
* Luis Oliveira debuteerde met een nederlaag bij Cagliari, dat met het kleinste verschil verloor van Juventus. Conte scoorde de enige goal uit de partij.
* Parma, met Johan Walem, kwam thuis tegen Bologna niet verder dan een gelijkspel. AC Milan nam de maat van Perugia (3-1).
* Brescia, met Gilbert Bodart, versloeg Salernitana met ruime 4-1 cijfers.


Nederland
* Luc Nilis loodste PSV naar de leiding in de KPN-Telecompetitie. Nilis scoorde in de slotminuut de winning-goal op het veld van De Graafschap.
* Gabor Torma (ex-Cercle Brugge) liep in de met 1-2 gewonnen match bij AZ een zware knieblessure op. Hij is zes tot acht weken onbeschikbaar. Bob Peeters en Joos Valgaeren startten in de basis bij Roda. Van Houdt kwam Torma vervangen.
* Schops en De Graef doen het uitstekend met RKC Waalwijk, dat ging winnen bij Fortuna. De ploeg uit Sittard had Wim Kiekens negentig minuten in de basis lopen.
* Twente behaalde met nieuwbakken coach Rutten een doelpuntenloos gelijkspel tegen Vitesse. Peiremans, Verlinden en De Witte kwamen aan de aftrap.
* Kis Mampaey heeft een vaste stek veroverd bij Willem II en ging winnen in Heerenveen (2-4).
* Van Mol en Vreven verschenen aan de aftrap bij Utrecht, dat kansloos verloor bij Sparta (3-0).


Spanje
* Barcelona won de stadsderby van Espanol (3-0). Tweemaal Rivaldo en Kluivert tekenden voor de doelpunten.
* Ronny Gaspercic blijft met Extremadura ongeslagen leider in de Segunda Division. De Limburger won zaterdag op het veld van Eibar met 0-1.


.

Nu in het nieuws