Julich weer out na val

L'ANGLIRU -

Bobby Julich zal stuurvaardiger moeten worden. In de Tour ging hij in de eerste tijdrit slecht door een bocht en moest de strijd staken. Zaterdag kwam de Amerikaan opnieuw ten val, botste met zijn hoofd op het asfalt en werd met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Het kwam nog tot een hevige discussie tussen de ploegleiding, die Julich absoluut wilde doen verder rijden, en de Vueltadokter, die de renner uit koers haalde.

N.T.

BR>

Ekimov naar US Postal

L'ANGLIRU -

Slava Ekimov, de Russische hardrijder, keert na een jaartje Amica Chips terug naar de US Postal-ploeg. "Ik wil in de eerste plaats Armstrong helpen. Op de Spelen in Sydney hoop ik in het tijdrijden op een podiumplaats."

Hulsmans bij laatste tien

L'ANGLIRU -

Bij Mapei kennen ze ondertussen de resultaten van het onderzoek dat Kevin Hulsmans in het trainingscentrum van de ploeg in Castellanza onderging. "Die waren heel positief. Op één elementje na: Kevin is nog twee kilogram te zwaar om het maximale rendement te bereiken", meldt ploegdokter Yvan Vanmol. Hulsmans schuift hiermee bij de laatste tien renners die in aanmerking komen voor zes kostbare plaatsjes in het Mapei-jongerenteam. De definitieve keuze valt na het WK in Verona.

Johan Bruyneel overal gegeerd

L'ANGLIRU -

Johan Bruyneel wordt bedolven onder de aanbiedingen. Nadat Lotto al interesse betoonde voor de ploegleiderscapaciteiten van onze landgenoot, zijn ondertussen ook Once en "een groot Italiaans team" komen aankloppen. "Alle twee met de belofte dat ik voor 2001 en 2002

carte blanche

krijg om alles te structureren zoals ik dat wil, maar ik weet niet wat ik ermee moet doen", aldus Bruyneel die ook van US Postal een aanbod kreeg om de verbintenis ook na 2000 verder te zetten.

Armstrong wint in Amerika

L'ANGLIRU -

Tourwinnaar Lance Armstrong beschikt weer over betere benen. Vorige week won hij in zijn eigen woonplaats Austin een mountainbikewedstrijd. Op dit moment doet hij op de fietsbeurs in Las Vegas PR-werk voor Trek, de fietsenlevenrancier van de US Postal-ploeg.

Nu in het nieuws