Winst voor Rus Konyshev

Print
Wielrennen: Grote Prijs van Fourmies
BR>FOURMIES - Dimitri Konyshev heeft op overtuigende wijze de wielerwedstrijd van eerste categorie in Fourmies gewonnen. Met deze overwinning bewijst hij op schema te zitten in zijn voorbereiding op het WK in Verona, dat bovendien georganiseerd wordt op een parcours in de nabijheid van zijn woonst. Opmerkelijk was de nieuwe goede prestatie (3de) van Dave Bruylandts (Palmans). Deze driëntwintigjarige eerstejaarsprof mag - na diverse ereplaatsen dit seizoen - terugblikken op een geslaagd debuut bij de elite en kan nog hopen op een plaats in de selectie van Jos De Cauwer voor het WK.

Marc Herremans zonder twijfels


BK Triatlon Mol
MOL - Favoriet Marc Herremans heeft de verwachtingen van zijn aanhang ruimschoots ingelost. Na de zwemproef had zich een kopgroep gevormd met Yves Coura, Axel Zeebroeck, Jo Deneve en Ian de Loecker. In een mum van tijd kon Marc Herremans de kloof dichten zodat er een kopgroep van tien werd gevormd. Het erg hoge tempo begon zijn tol te eisen en bij de tweede wissel bleven enkel Marc Herremans, Koen Hoeyberghs, Yves Coura, Axel Zeebroek, Johan Callebaut en Patrick Lievens vooraan over. Na nauwelijks drie kilometer lopen plaatste Marc Herremans een eerste demarrage, die meteen de basis vormde van zijn tweede nationale titel.
Bij de vrouwen konden de snelle starters, Jessica Mayon en Heidi Veramme, stand houden. Veramme ging halfweg er alleen vandoor zodat zij de nieuwe kampioene werd voor Christel Van Eesbeek en Jessica Mayon.
f Autosport
De Uruguayaan Gonzalo Rodriguez, piloot van het Vlaamse F3000-team Astromega, kwam tragisch om het leven op de omloop van Laguna Seca (Californië). Tijdens de trainingen voor een IndyCar-manche ging hij met zijn Penske-Mercedes-bolide van de baan bij 225 km/u.
f Biljart
Schellenaar Eddy Merckx was duidelijk de beste speler op de slotdag van de Superprestige driebanden, die met de kwartfinales begon. In Kortrijk klopte Merckx achtereenvolgens Pascal Van Brabant, Koen Ceulemans en in finale John Claessen. Merckx, die al tweemaal finalist was van een Superprestige, volgt nu interclubploegmaat Frédéric Caudron op, die in de kwartfinales één carambole te kort kwam tegen Peter De Backer. Zevenvoudig winnaar Raymond Ceulemans, verloor in zijn kwartfinale van zoon Koen.
f Hockey
België heeft op het Europese kampioenschap in Padua beslag gelegd op de vierde plaats. Onze landgenoten verloren in de troostingsfinale met 7-2 van Engeland. Bij het vorige EK in Dublin (1995) eindigden Engeland en België eveneens op de derde en vierde plaats.
f Kajak-polo
Frankrijk heeft in Hazewinkel de Europese titel kajak-polo bij de mannen veroverd na een 2-1 zege in de finale tegen Engeland. Het Belgisch vijftal werd eervol zevende op vijftien deelnemende landen en behoudt uitzicht op plaatsing voor het WK 2000 in Brazilië. Bij de vrouwen ging de titel naar Duitsland, dat de finale met 8-2 won van Engeland.
f Motorsport
De Brit Carl Fogarty is voor de vierde achtereenvolgende keer wereldkampioen geworden in de Superbike-klasse.
f Mountainbike
Patrick Meerschaut heeft in het Duitse Zweibrucken op overtuigende wijze de finalerit van de Sud-West Cup gewonnen, een marathon over een afstand van 92 km. Op de streep bleef Meerschaut thuisrijders Jorg Faust 55 seconden en Frank Dressler 1'44" voor.
f Schieten
Irene Verschueren en Dario Martini hebben in de 25-meterschietstand van Luik de Belgische pistooltitels (discipline 16) veroverd. Laatstgenoemde haalde het bij de mannen 1 voor Luc Lavalée en Marc Smets. Bij de vrouwen 1 maakte Irene Verschueren haar favorietenrol waar voor Christine Nagels en Annick Kellner.
f Squash
Stefan Casteleyn heeft op de World Open in Cairo de tweede ronde niet overleefd. De Brusselaar, als negende reekshoofd geplaatst in de Egyptische hoofdstad, verloor in drie sets van de Welshman David Evans: 15-6, 15-8, 15-4. In de eerste ronde had hij de Canadees Patrick Kelly verslagen in drie sets: 15-13, 15-13, 15-12.
De Australische Michelle Martin, nummer één van de wereld, heeft de finale gewonnen van het internationale squashtoernooi Heliopolis Open in Kairo. In de eindstrijd versloeg zij de Nieuw-Zeelandse Leilani Joyce met 9-7, 9-7 en 9-1.
f Triatlon
Bert Jammaer is op het Molse Zilvermeer de nieuwe kampioen van België geworden bij de juniores. Van bij de start nestelde hij zich aan de leiding voor Frederick Van Lierde die het zilver veroverde.
f Volleybal
Brazilië heeft zaterdag in Cordoba de finale gewonnen van het toernooi om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap. In de eindstrijd werd Argentinie verslagen met 3-1 (25-16, 25-17, 22-25, 25-17). Veteraan Giba was de grote smaakmaker bij de Brazilianen. Hij scoorde twintig punten. In de troosting was Venezuela met 3-0 sterker dan Uruguay (25-18, 25-21, 25-17).
f Waterpolo
Hongarije heeft voor de twaalfde keer de Europese titel behaald bij de mannen. In de finale wonnen ze met 15-12 van Kroatië. Italië won de troosting voor de derde plaats tegen Griekenland.
f Waterski
Filip Vervecken zegevierde in de voorlaatste BK-manche te Viersel bij de mannen met liefst vier minuten voorsprong op Rik De Brabander, terwijl de andere concurrenten allemaal minstens één ronde verloren. Bij de vrouwen zegevierde de 16-jarige Ivy Jennes afgetekend voor Feringa en Van Olmen.
f Wielrennen
De Spaanse kampioen Angel Casero gaat een contract van twee jaar tekenen bij Festina, aldus zijn naaste omgeving. De 26-jarige renner werd twee jaar op rij Spaans kampioen. Zijn contract met Vitalicio loopt eind dit jaar af. Ook zijn landgenoot Daniel Clavero verlaat Vitalicio. Hij heeft voor twee seizoenen getekend bij Polti.
De Pool Tomasz Brozyna (Mroz) heeft de wielerronde van Polen gewonnen. De zevende en laatste rit, een etappe tegen de tijd van Piechowice naar Karpacz over 23 km, werd gewonnen door de Litouwer Raimondas Rumsas (Mroz).
Marcel Wüst, viervoudig etappewinnaar in de Vuelta dit jaar, verlengt zijn contract bij Festina voor twee jaar.
Marco Pantani is bij een aanrijding nabij zijn woonst in Cesenatico licht geblesseerd geraakt. 'El Pirate', die zich in zijn wagen bevond, werd voor onderzoek onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden geen noemenswaardige letsels vastgesteld.
Gordon Fraser (Mercury Cycling Team) blijft de ritzeges verzamelen in de rittenwedstrijd TransCanada. In de negende etappe was de Canadees aan zijn vijfde dagprijs toe. In Niagara Falls versloeg hij in de sprint onze landgenoot Ludovic Capelle en de Duitser Sven Teutenberg. Leider blijft de Fransman Jean-Cyril Robin.
f Zwemmen
De Russische tandem Olga Brusnikina/Maria Kisseleva heeft de wereldbekerwedstrijd synchroonzwemmen gewonnen bij de duo's. Het Russische paar haalde het van de Japanse meisjes Miya Tachibana en Miho Takeda. De derde plaats was voor Elena Azarova en Olga Novokshchenova, eveneens uit Rusland. Olga Brusnikina behaalde ook in de individuele proef de hoogste podiumplaats voor de Française Virginie Dedieu.

.

Nu in het nieuws